r
Nosalty Logó

Medvehagymás csigatészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medvehagymás csigatészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3768 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4021.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    2927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16087.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    11707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1235 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 3768 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, és a csokrot összefogva keresztben kb. 0,5 cm-es csíkokra szeleteljük.
  2. A kockasajtokat megolvasztjuk, és egy tálba tesszük, a medvehagymát is és az olvasztott sajtot, a reszelt sajtot, 2 dl tejfölt, 2 ek majonézt. Ízlés szerint sózzuk és a fűszerekkel ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a 0,5 dl olívaolajat is, majd jól összekeverjük.
  4. A kifőtt csigatésztára öntjük, és ezzel is jól összekeverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4300
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a friss, nyers zöldségféléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagyma szezonban és méregtelenítés szempontjából készítettem ezt az ételt. Egy nagyon kis könnyű ételt kapunk. Az olívaolaj és a nyers medvehagyma megteszi majd a magáét bélbolyhaink segítségével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...