Medvehagymás csicserikrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
riina
adag
Előkészítés
perc
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
293
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1170
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
69.2g csicseriborsó (konzerv)96 kcal
-
1.9g majonéz10 kcal
-
11.2g medvehagyma16 kcal
-
5.2g tahini30 kcal
-
5.5g olívaolaj49 kcal
-
6.9g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
203
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
293
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2356.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 1084 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 340.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1170
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg csicseriborsó (konzerv)
-
1 ek majonéz
-
1 csokor medvehagyma
-
2 teáskanál tahini
-
4 ek olívaolaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A medvehagyma-leveleket alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd összetépkedjük, vagy összevágjuk.
- A csicseriborsót leöblítjük, és a többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóban krémesre aprítjuk.
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5174
- Feltöltés dátuma: 2017. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
riina
9 recept
Egyik kolléganőm medvehagymás napraforgómag-kencét hozott az egyik nap a munkába, amit finn crisp-szel eszegettünk, majd másnap meglepett egy csokor medvehagymával, hogy én is elkészíthessem a krémet. Mivel nekem nem volt itthon hántolt napraforgómagom, csicseriborsóm viszont igen, ezért úgy döntöttem, hogy ezzel készítem el a krémet. Szerintem így is jó lett, és még krémesebb is.