Medvehagymás- aszalt paradicsomos bárány
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
964
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
3854
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
94.2g bárányhús252 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g medvehagyma pesto6 kcal
-
2.6g szárított paradicsom7 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
Összesen
280
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 78.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1019.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 198.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
964
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.9 g
Zsír
-
Összesen 312.9 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 936 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4078.8 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 2208 mg
-
Nátrium 989 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 794.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16525 micro
-
Lut-zea 511 micro
Összesen
3854
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1197 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 teáskanál medvehagyma pesto
-
4 db szárított paradicsom
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- Az aszalt paradicsomokat kb. 1 dl forró vízbe beáztatjuk.
- A lapockát a faggyútól megtisztítjuk, és egy tepsibe helyezzük.
- Sózzuk, borsozzuk, medvehagymával megkenjük, és az aszalt paradicsomokat elhelyezzük a húson, a levet aláöntjük.
- Olívaolajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és pihentetjük kb. 1 órát.
- 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 70-80 percre.
- Majd ha a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, és 5-10 percig 250°C-on továbbgrillezzük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3128
- Feltöltés dátuma: 2011. július 20.
Ajánló
Burgonyapürével tálaljuk. A burgonyapürét tálaláskor a sült báránylapocka szaftjával meglocsolhatjuk. Jó lenne még hozzá az almás mentazselé, de sajna elfogyott. Helyette egy kis nektarindzsem került mellé. Ettünk hozzá még tejfölös uborkasalátát is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Előkerült a fagyasztóból a bárány másik része is, és nem tudtam ellenállni, hogy ne csináljak valami finomat belőle. A család ennek csak örülni tudott.