r
Nosalty Logó

Medvehagymás- aszalt paradicsomos bárány

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medvehagymás- aszalt paradicsomos bárány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 964 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3854 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 964 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    312.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4078.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2208 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 3854 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1197 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt paradicsomokat kb. 1 dl forró vízbe beáztatjuk.
  2. A lapockát a faggyútól megtisztítjuk, és egy tepsibe helyezzük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, medvehagymával megkenjük, és az aszalt paradicsomokat elhelyezzük a húson, a levet aláöntjük.
  4. Olívaolajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és pihentetjük kb. 1 órát.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 70-80 percre.
  6. Majd ha a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, és 5-10 percig 250°C-on továbbgrillezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3128
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Ajánló

Burgonyapürével tálaljuk. A burgonyapürét tálaláskor a sült báránylapocka szaftjával meglocsolhatjuk. Jó lenne még hozzá az almás mentazselé, de sajna elfogyott. Helyette egy kis nektarindzsem került mellé. Ettünk hozzá még tejfölös uborkasalátát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előkerült a fagyasztóból a bárány másik része is, és nem tudtam ellenállni, hogy ne csináljak valami finomat belőle. A család ennek csak örülni tudott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...