Mediterrán zöldségleves sajtos tojásbetéttel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
60g cukkini10 kcal
-
12 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
217
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
120g cukkini19 kcal
-
25 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
434
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
8.4g cukkini1 kcal
-
2 kcal
-
7g póréhagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
1.4g parmezán sajt5 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
69.6g víz0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
30
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 566.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 637.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1061 micro
-
β-crypt 233 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1775 micro
Összesen
217
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1133.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1275 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 2122 micro
-
β-crypt 466 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3550 micro
Összesen
434
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db cukkini
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 dkg parmezán sajt
-
1 db tojás
-
1 l víz
Elkészítés
- A póréhagymát nagyon vékony karikákra vágjuk, a cukkinit szintén. A paprikát és a fokhagymát felkockázzuk.
- 2 ek olajat felforrósítunk. Beleőröljük a borsot, egyet keverünk rajta, majd a fokhagyma kivételével hozzáadjuk a zöldségeket. Ezeket állandó kevergetés közben 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, és ezeket röviden összeforgatjuk a zöldségekkel, majd az egészet felöntjük 1 l vízzel, és hozzátesszük a zöldséges ételizésítőt. Forraljuk fel, majd közepes lángon pároljuk kb. 20 percen keresztül.
- Egy tojást alaposan felverünk, a közben lereszelt sajt 2/3-t belekeverjük, sózzuk-borsozzuk. 1 ek olajon, kis teflonserpenyőben megsütjük a tojást úgy, mintha palacsintát sütnénk. Így alul pirul, felül lágy marad. Ekkor levesszük a tűzről, és villával több részre szaggatjuk.
- Tálaláskor a forró levesbe osztjuk a sajtos tojásdarabokat, és a maradék parmezánnal megszórjuk a tetejét.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3298
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.
Ajánló
Fokhagymás pirítóssal tálaljuk. Érdemes jó minőségű, illatos olívaolajat használni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Maradék zöldségekből kreáltam ezt a levest, és nagyon finomra sikerült. Egy tojásból sült parmezános rántottát darabokra szaggattam, és ezzel "sűrítettem" a levest, mely ettől nem veszített könnyű és friss jellegén.