r
Nosalty Logó

Mediterrán saláta 3. - feta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mediterrán saláta 3. - feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10729.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    2633 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    6085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3175 micro
Összesen 1674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A fokhagymát, a petrezselymet, a lilahagymát, a póréhagymát felaprítjuk, és a sajthoz keverjüka csípőszöldpaprika-karikákkal együtt.
  3. Hozzáadjuk a zöld és fekete olívabogyókat, megszórjuk a tarkaborssal, és nyakon öntjük az olívaolajjal.
  4. Óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a sajt ne törjön össze.
  5. Végülfél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18260
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

A hozzávalók mennyiségét alakíthatjuk szánk íze szerint. Fogyaszthatjuk friss baguettel, pirítóssal, vagy kínálhatjuk sültek mellé. Könnyed száraz fehérbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy Apukám által kreált és gyakran elkészített sajtsaláta. Mindenki, aki eddig kóstolta, imádta. Nyáron kifejezetten üdítő tud lenni könnyű vacsoraként fogyasztva, bort kortyolgatva mellé. Sajnos fekete olíva és lilahagyma nélkül készült a mostani adag, így ezek a képről is hiányoznak, pedig úgy még üdébb látványt nyújtana.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...