r
Nosalty Logó

Mediterrán burgonyapüré

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Becsei Ágnes
Mediterrán burgonyapüré
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

303
Kalória
6.8g
Fehérje
43.3g
Szénhidrátok
11.6g
Zsír
220.6g
Víz
21.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
7.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    882.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és annyi vizet engedünk rá, amennyi épp, hogy ellepi, és megsózzuk.
  2. Közben, míg fő a krumpli, a hagymát meghámozzuk; kis kockákra vágjuk, majd az olívaolajban megpároljuk. A fokhagymát is meghámozzuk, és belenyomjuk, majd a kakukkfüvet belekeverjük.
  3. A tejet és a vajat megforrósítjuk. A burgonyát, miután megfőtt, leszűrjük, és még forrón burgonyanyomón átnyomjuk, vagy összetörjük. A vajas tejet apránként belekeverjük, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a megpárolt hagymát is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Vágytunk valami másra, de szeretjük a burgonyapürét; így találtam rá erre a receptre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Puha burgonyafánk

Nincs olyan alkalom, amit ne tenne szebbé egy nagy tál burgonyafánk. A puha, aranybarnára sült gombócok ugyanúgy jók édesen és sósan fogyasztva is: ehetjük őket szaftos húsételek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!