r
Nosalty Logó

Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Halfilé
Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 550 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 6594 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.6 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 550 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.1 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10830.7 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    2011 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3303 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1894 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 6594 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához a lisztet és a sütőport szitáljuk össze, és az apróra vágott hideg vajjal dolgozzuk morzsásra.
  2. Készítünk egy mélyedést a lisztes keverék közepébe, és üssük bele a tojást, tegyük bele a cukrot, vaníliás cukrot és a sót. Majd gyúrjuk sima tésztává.
  3. Csomagoljuk fóliába, és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A töltelékhez keverjük habosra a puha vajat, és egymást követően tegyük bele a cukrot, sót, citromhéjat, a tojást, tojásfehérjét, a lisztet és a pudingport.
  2. Dolgozzuk bele az összetört túrót, és adjunk hozzá annyi tejet, hogy krémes masszát kapjunk.
  3. Végül keverjük bele a mandulát és a mazsolát.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 26 cm-es tortaformát, és béleljük ki a kinyújtott tésztával úgy, hogy az alját és az oldalát is egyenletes vastagon borítsa be. Az oldalát körülbelül a forma 2/3 részéig kell borítania.
  5. Borítsuk a túrómasszát a tésztára, és a torta közepe felé emelkedve simítsuk el. A tetejét kenjük be felvert tojássárgájával. Süssük a tortát 180 fokon kb. 60 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1171
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 22.

Ajánló

Ha a teteje sütés közben erősen pirulna, tegyünk rá sütőpapírt, és úgy süssük tovább.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban
Halfilé 12 recept

Ezt a tortát anyukám születésnapjára készítettem. A recept bonyolultnak tűnik, de elsőre nagyon jól sikerült. Könnyed a töltelék és porhanyós a tészta. Nagyon kiadós, laktató sütemény. Érdemes egy napot állni hagyni, hogy a linzertészta kellően megpuhuljon. 

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...