Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Halfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
10g vaj75 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
14 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
3g tej1 kcal
-
5g mandula30 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
Összesen
550
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
125g vaj896 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
171 kcal
-
1000g tehéntúró1470 kcal
-
30g tej17 kcal
-
60g mandula354 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
6594
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
5.3g vaj38 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
1.7g tojásfehérje1 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
42.4g tehéntúró62 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
2.5g mandula15 kcal
-
4.2g mazsola13 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
Összesen
280
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 902.6 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
550
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.8 g
Zsír
-
Összesen 311.1 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1421 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10830.7 g
-
Cink 2607 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1426 mg
-
Vas 2011 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 3303 mg
-
Nátrium 779 mg
-
Réz 102 mg
-
Mangán 83 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 717.5 g
-
Cukor 461 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 996.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1925 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 251 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1202 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 845 mg
-
Retinol - A vitamin: 1894 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1239 micro
Összesen
6594
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.3 g
-
Cink 111 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 51 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
200 g finomliszt
-
100 g vaj
-
100 g cukor
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez
-
125 g vaj
-
250 g cukor
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 db tojás
-
1 db tojásfehérje
-
50 g finomliszt
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 kg tehéntúró
-
3 ek tej
-
60 g mandula
-
100 g mazsola
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A tésztához a lisztet és a sütőport szitáljuk össze, és az apróra vágott hideg vajjal dolgozzuk morzsásra.
- Készítünk egy mélyedést a lisztes keverék közepébe, és üssük bele a tojást, tegyük bele a cukrot, vaníliás cukrot és a sót. Majd gyúrjuk sima tésztává.
- Csomagoljuk fóliába, és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.
Hozzávalók a töltelékhez
- A töltelékhez keverjük habosra a puha vajat, és egymást követően tegyük bele a cukrot, sót, citromhéjat, a tojást, tojásfehérjét, a lisztet és a pudingport.
- Dolgozzuk bele az összetört túrót, és adjunk hozzá annyi tejet, hogy krémes masszát kapjunk.
- Végül keverjük bele a mandulát és a mazsolát.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 26 cm-es tortaformát, és béleljük ki a kinyújtott tésztával úgy, hogy az alját és az oldalát is egyenletes vastagon borítsa be. Az oldalát körülbelül a forma 2/3 részéig kell borítania.
- Borítsuk a túrómasszát a tésztára, és a torta közepe felé emelkedve simítsuk el. A tetejét kenjük be felvert tojássárgájával. Süssük a tortát 180 fokon kb. 60 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1168
- Feltöltés dátuma: 2015. május 22.
Ajánló
Ha a teteje sütés közben erősen pirulna, tegyünk rá sütőpapírt, és úgy süssük tovább.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Halfilé
12 recept
Ezt a tortát anyukám születésnapjára készítettem. A recept bonyolultnak tűnik, de elsőre nagyon jól sikerült. Könnyed a töltelék és porhanyós a tészta. Nagyon kiadós, laktató sütemény. Érdemes egy napot állni hagyni, hogy a linzertészta kellően megpuhuljon.