r
Nosalty Logó

Mazsolás túrófánk sütőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsolás túrófánk sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 54 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.3 g
  • Cink
    470 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    363 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    45 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    217 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 643 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.1 g
  • Cink
    122 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    56 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral (vagy az édesítővel) és a csipet sóval habosra keverjük, ehhez kb. 5 perc szükséges robotgép segítségével.
  2. A túrót és a tejfölt villa segítségével áttörjük, majd óvatos, forgató mozdulatokkal a tojásos keverékhez adjuk.
  3. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és gyengéden összekeverjük.
  4. Utolsó lépésként a mazsolát és a vaníliát is hozzákeverjük.
  5. A formákat alaposan kiolajozzuk, és nyomózsák segítségével a tésztát beleadagoljuk.
  6. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. (Fánk vagy akár muffin forma is használható.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21244
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 22.

Ajánló

Azoknak, akik vigyáznak a vonalaikra citromos joghurtszószt ajánlok, de nagyon finom házi baracklekvárral is! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit átvariáltam a "régi" sütőben sült túrófánk receptemet. A tojás és a liszt mennyiségét csökkentettem, viszont mazsolával és vaníliával gazdagítottam. Pár perc alatt összedobható farsangi finomság! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...