Mazsolás pirított répa
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
116
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
461
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 127.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11801 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
116
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 510.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4804 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 19805 micro
-
β-karotin 47203 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 1470 micro
Összesen
461
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 689 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 2841 micro
-
β-karotin 6772 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A répát hosszában négybe, ha lehet 6 részre vágjuk. Ezt utána akkorákra daraboljuk, amekkora falatokat szeretnénk. Fontos, hogy a répadarabok ne legyenek nagyon vaskosak és legyenek kb. egyenlő vastagságúak.
- Olvasszuk fel a vajat, öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat és dobjuk rá a mazsolát. Addig pirítsuk közepes lángon, amíg a mazsik felfúvódnak, mint a lufi. Ekkor tegyük bele a répát, öntsük alá kevés vizet és lefedve pároljuk roppanósra.
- Vegyük le a fedőt, szórjuk rá a mustármagot és addig pirítsuk állandóan forgatva, amíg a répák szép barnára nem karamellizálódnak.
- Egyéb köretekkel együtt, sültek mellétálaljuk.
- Receptkönyvben: 504
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 18787
- Feltöltés dátuma: 2011. január 29.
Ajánló
pH besorolás: enyhén lúgosít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
A köret sorozat újabb szereplője, személyes kedvencem - bár nem szeretem a sárgarépát. Viszont a sárgarépa előnye, hogy minél tovább főzi az ember - más zöldségekkel ellentétben - annál jobban hasznosulnak a benne található fontos anyagok. Ezen előnyös tulajdonságát kihasználva, mire az ember a végére ér, szinte édeskés, ropogós lesz az eredmény. Mi nagyon szeretjük.