r
Nosalty Logó

Maxi King süti sütés nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Süti MáMohr
Maxi King süti sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Alap

Krém

Karamell

Teteje

620
Kalória
9.4g
Fehérje
70.2g
Szénhidrátok
34g
Zsír
38.6g
Víz
72.6g
Koleszterin
2.8g
Rost
41.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Összesen 7440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Karamell

Teteje

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    407.7 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5112.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1609 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    462.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2210 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 7440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.

Krém

  1. A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk. (Úgy, mintha pudingot készítenénk.) Majd kihűtjük.
  2. Ha már kihűlt a krém, hozzákeverjük a felvert habtejszínt.
  3. Majd rákenjük a krém felét a kekszekre.

Karamell

  1. Használhatunk boltit is, ha macerásnak találjuk, de a saját készítésű sokkal finomabb! A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni, amint kristályosodik, elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darab el nem olvad. Jó sokáig tart, de csak kevergessük, megéri!
  2. Ha már csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt, nagyon figyeljünk, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (Ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyorsan, mielőtt megég. De ha jól kevergetjük, tuti elolvad!)
  3. A vajat hozzákeverjük. Ha elkevertük jól, mehet bele a tejszín, és azt is elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon, ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg, nehogy megégessük magunkat!
  4. Mehet bele a só és a vanília. Még melegen a krémre öntjük, és az egész sütit pihentetjük, hogy teljesen kihűljön a karamell.

Teteje

  1. Ha kihűlt a karamell, jöhet a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek).
  2. Majd a kekszek másik felét rátesszük a krémre.
  3. Megolvasztjuk a csokit, és belekeverjük a mogyorók felét, ezt majd szépen elkenjük a fölső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak véletlenszerűen rászórjuk.
  4. Pihentetjük min. 3 órát a hűtőben, de akár egész éjszakát is, úgy még finomabb. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Már több hónapja megálmodtam ezt a sütit, és többször is volt alkalmam elkészíteni. Imádjuk!! Nem olyan édes, mint a Maxi King, de nekünk így ízlik. Ha valaki édesebben eszik, lehet a tetejére tejcsokit tenni, vagy több mézet krémbe. Próbáljátok ki bátran! Az elkészítésről videót is találtok a YouTube csatornámon :) Jó étvágyat & kellemes sütögetést! Míra A karamell több hétig eláll a hűtőben, befőttesüvegben. Nagyon finom fagyira, kávéba, stb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kinder bueno szelet mennyeien

A Kinder Bueno szeletért sokan rajonganak, ami nem csoda, hiszen egyik rétege finomabb, mint a másik. A mogyoróval, mogyorókrémmel és főzött krémmel készített édesség ezen verziója is ...

Nosalty

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!