r
Nosalty Logó

Mátrafüredi krumplifánk-Burgonyafánk 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Mátrafüredi krumplifánk-Burgonyafánk 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 8692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    516.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4958.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    953 micro
Összesen 8692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Puhára főzzük a burgonyát, összetörjük, hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet összekeverjük az élesztővel, cukorral, sóval.
  3. A tört krumpliba belekeverjük a három tojást, majd a lisztet, és puha tésztává gyúrjuk.
  4. Hagyjuk kelni 1 órát, majd bő olajban kisütjük: a masszából 3-4 cm-es gombócokat formázva. Formázáskor 1-1 kocka trappista sajtot tehetünk a közepükbe.
  5. A fánkok meg fognak dagadni, közepes lángon süssük, különben a külseje hamar megég, a közepe pedig nyers marad.
  6. Melegen tálaljuk, fokhagymás tejföllel vagy szószos húsok, pörkölt köreteként.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13650
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Ajánló

Köretnek sajt nélkül szoktam készíteni pörkölthöz, vadashoz, bakonyi bordához és számos más szószos húshoz. Magában sajttal a közepén, fokhagymás tejföllel tálalva. Természetesen a fűszerezést lehet variálni: bors, szerecsendió, apróra vágott zöldfűszer (pl. petrezselyem, snidling) kerülhet bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy kirándulás alkalmával kértük el egy mátrafüredi szállodában a pincértől. Azóta őrizgetem a "Horváth Ilonám" lapjai között. Teljesen egyszerű, nagyon finom köret vagy akár önálló étel.

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...