r
Nosalty Logó

Mascarponés szedertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vica
Mascarponés szedertorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    259.3 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 4003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Jól összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára simítjuk, és ott jól lenyomkodjuk. 15-20 percre betesszük a hűtőszekrénybe.
  2. A szedret szűrőn átpasszírozzuk. A mascarponét cukorral és a passzírozott szederrel összekeverjük.A tejszínből kemény habot verünk, és összekeverjük a szedres krémmel.
  3. Közben a 20 g zselatint pár ek meleg vízben feloldjuk. Ha langyosra hűlt, akkor a krémhez csorgatjuk.
  4. A krém felét a kekszes alapra simítjuk, megszórjuk szederrel, és a maradék krémet is ráöntjük.
  5. A tortát betesszük a hűtőszekrénybe, míg a krém kicsit megszilárdul. Elég neki 15-20 perc.
  6. A maradék szederrel kidíszítjük a tortát. Agyümölcskocsonyát előírás szerint elkészítjük, és a torta tetejére csorgatjuk.
  7. A tortát 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34247
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a kánikula idején készítettem, tehát szóba sem jöhetett, hogy bekapcsolom a sütőt. De egész nap gyötört az a borzasztó érzés, hogy bármit megtennék egy kis édességért. Mindez azután, hogy a jégkrémet eltüntettem a fagyasztóból. Végül is szenvedésemnek meg lett az eredménye, egy hideg, krémes, gyümölcsös édesség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...