Mascarponés sült gyümölcsök granolával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
25g zabpehely95 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g mandula44 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
8g nádcukor29 kcal
-
100g körte51 kcal
-
69g ringlószilva30 kcal
-
77g sárgabarack34 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
4g narancslé2 kcal
-
19g méz57 kcal
Összesen
646
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g zabpehely379 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
400g körte205 kcal
-
276g ringlószilva119 kcal
-
308g sárgabarack137 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
16g narancslé8 kcal
-
75g méz228 kcal
Összesen
2584
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
6.6g zabpehely25 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
2g mandula12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
2g nádcukor8 kcal
-
26.3g körte14 kcal
-
18.2g ringlószilva8 kcal
-
20.3g sárgabarack9 kcal
-
16.5g mascarpone66 kcal
-
1.1g narancslé0 kcal
-
4.9g méz15 kcal
Összesen
170
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 206.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 932 micro
-
β-crypt 105 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
646
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 149.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1358.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.1 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 824.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 3727 micro
-
β-crypt 420 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 801 micro
Összesen
2584
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
170
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
100 g zabpehely
-
2 ek vaj
-
30 g mandula
-
1 teáskanál fahéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
3 ek nádcukor
-
2 közepes db körte
-
3 db ringlószilva
-
4 db sárgabarack
-
250 g mascarpone
-
2 evőkanál narancslé
-
3 ek méz
Elkészítés
- Egy teflonserpenyőben pirítani kezdjük a zabpelyhet. Amint elkezd illatozni, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük. Ezután jöhet bele az aprított mandula, a fahéj, a narancshéj és a cukor.
- Az egészet jól összeforgatjuk, és folyamatos kevergetés mellett addig sütjük, amíg a cukor el nem olvad. (Mivel ez az adag granola több, mint amire szükségünk lesz, a maradékot tegyük befőttesüvegbe, jó lesz reggelire egy kis joghurttal.)
- A gyümölcsöket félbevágjuk, és kimagozzuk - ha túl apró lenne a mag után hagyott mélyedés, nyugodtan vájjuk ki kicsit jobban. Ha ezzel készen vagyunk, a gyümölcsfeleket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
- A mascarponét a narancslével és a mézzel kikeverjük, majd a félbevágott gyümölcsök magházába kanalazzuk. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 40-45 percet sütjük.
- Tálaláskor a mascarponés gyümölcsök tetejét megszórjuk egy jó adag granolával. Melegen és hidegen egyaránt isteni!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5855
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 29.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A nyár utolsó sárgabarackjai és az ősz első szilvái-körtéi találkoznak ebben a könnyű desszertben, amit akár hidegen, akár melegen fogyasztunk, ugyanolyan finom!