r
Nosalty Logó

Mascarponés-gyümölcsös tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mascarponés-gyümölcsös tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Összesen 3631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 3631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a 2 ek vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  3. Forrón a sütőpapírral együtt feltekerjük, és így hűtjük ki.
  4. A gyümölcsöket kicsumázzuk, megmossuk, a nagyobb darabokat feldaraboljuk, és pár szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
  5. A krémhez a tejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal. Ezután összekeverjük a mascarpone sajttal és a porcukorral.
  6. Óvatosan kitekerjük a piskótatekercset, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  7. Megkenjük a krém kétharmadával és megszórjuk a gyümölcsökkel. Feltekerjük a piskótát, és kívülről bevonjuk a maradék krémmel. Díszítjük a félretett gyümölcsökkel, és pár órára hűtőbe tesszük.
  8. Szeletelve tálaljuk ezt a finom gyümölcsös piskótát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5571
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-gyümölcsös tekercs
Gonoszka1 428 recept

Ez is Édesanyám születésnapjára készült az aszalt szilvás-unikumos puncstorta, és a gyümölcsös-túrós zselé mellett. Igazság szerint a gyerekek miatt készült, hogy lehetőleg ne az alkoholos tortát egyék (persze azért ettek abból is, de azért korlátozva a fogyasztást).

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...