r
Nosalty Logó

Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rántott békA
Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1171 micro
  • β-karotin
    9782 micro
  • β-crypt
    4865 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 428 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3165 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3389 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    3512 micro
  • β-karotin
    29345 micro
  • β-crypt
    14595 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 1285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    769 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felhevített vajon megpirítjuk a zsályaleveleket, majd amikor készen vannak (3-4 perc), szalvétára, papírtörlőre félretesszük őket, hogy ropogósra száradjanak.
  2. Az edényben maradt vajra dobjuk a felkockázott vöröshagymát, és ha már üveges, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Azért érdemes a fokhagymát később adagolni, mert nagyon könnyen odaég. Felöntjük a sistergő hagymát a fehérborral, és hagyjuk egy pár percet főni. A nagyobb kockákra vágott sütőtököt, burgonyát és édesburgonyát ezt követően tesszük az edénybe. Megkeverjük a zöldségeket a hagymás, boros lében, majd felöntjük az alaplével, és annyi vizet adunk hozzá, hogy bőségesen ellepje a zöldségeket. Nagy lángra kapcsoljuk a gázt az edény alatt. Nem érdemes ennél több folyadékot adni hozzá, ha igazán krémes levest szeretnénk.
  3. Miután forrni kezd, kb. közepesre állítjuk a gázt, sóval, borssal fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. Ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel turmixoljuk a levest. Ekkor adjuk hozzá a mascarpone-t. Ha a sajt teljesen elolvadt, akkor kész a finom levesünk.
  5. Tálaláskor tökmaggal, szezámmaggal, lenmaggal szórjuk meg a tetejét, és ha ügyesek voltunk, akkor szépen megállnak a tetején. :)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7487
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel
Rántott békA 1 recept

Az őszi, téli esték kedvencei a krémlevesek. És miből is főzhetnénk ilyenkor fincsi krémlevest, ha nem az egyik nagy őszi zöldségslágerből, a sütőtökből?! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...