Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rántott békA
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
167g sütőtök63 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
60g édesburgonya37 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
33g mascarpone135 kcal
-
167g alaplé12 kcal
-
5g zsálya16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tökmag15 kcal
-
3g lenmag18 kcal
-
2g szezámmag13 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
428
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g sütőtök189 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
10g lenmag53 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
1285
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
26.3g sütőtök10 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.3g burgonya3 kcal
-
9.5g édesburgonya6 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
5.3g fehérbor4 kcal
-
5.3g mascarpone21 kcal
-
26.3g alaplé2 kcal
-
0.8g zsálya2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g tökmag2 kcal
-
0.5g lenmag3 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
-
15.8g víz0 kcal
Összesen
67
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 318.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 1171 micro
-
β-karotin 9782 micro
-
β-crypt 4865 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
428
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 75.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3165 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 636 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 1722 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 954.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3389 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 269 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 3512 micro
-
β-karotin 29345 micro
-
β-crypt 14595 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 358 micro
Összesen
1285
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 1546 micro
-
β-crypt 769 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A felhevített vajon megpirítjuk a zsályaleveleket, majd amikor készen vannak (3-4 perc), szalvétára, papírtörlőre félretesszük őket, hogy ropogósra száradjanak.
- Az edényben maradt vajra dobjuk a felkockázott vöröshagymát, és ha már üveges, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Azért érdemes a fokhagymát később adagolni, mert nagyon könnyen odaég. Felöntjük a sistergő hagymát a fehérborral, és hagyjuk egy pár percet főni. A nagyobb kockákra vágott sütőtököt, burgonyát és édesburgonyát ezt követően tesszük az edénybe. Megkeverjük a zöldségeket a hagymás, boros lében, majd felöntjük az alaplével, és annyi vizet adunk hozzá, hogy bőségesen ellepje a zöldségeket. Nagy lángra kapcsoljuk a gázt az edény alatt. Nem érdemes ennél több folyadékot adni hozzá, ha igazán krémes levest szeretnénk.
- Miután forrni kezd, kb. közepesre állítjuk a gázt, sóval, borssal fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
- Ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel turmixoljuk a levest. Ekkor adjuk hozzá a mascarpone-t. Ha a sajt teljesen elolvadt, akkor kész a finom levesünk.
- Tálaláskor tökmaggal, szezámmaggal, lenmaggal szórjuk meg a tetejét, és ha ügyesek voltunk, akkor szépen megállnak a tetején. :)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 7487
- Feltöltés dátuma: 2016. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rántott békA
1 recept
Az őszi, téli esték kedvencei a krémlevesek. És miből is főzhetnénk ilyenkor fincsi krémlevest, ha nem az egyik nagy őszi zöldségslágerből, a sütőtökből?!