r
Nosalty Logó

Mascarponés-epres habkönnyű desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Alkonyat
Mascarponés-epres habkönnyű desszert
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2736 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2736 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt 2-3 ek porcukorral elkezdjük verni, majd hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét.
  2. A krémport 6 dl tejjel jó krémes állagúra verjük 1-2 ek porcukorral (ha valakinek elég édes önmagában is, akkor elhagyható a porcukor).
  3. A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, majd felmelegítjük.
  4. Egy kevés, hideg krémmel lehűtjük a zselatint, majd hozzákeverjük a többi krémhez, jól összedolgozzuk (ezután gyorsan kell vele dolgozni, mert elég hamar megköt).
  5. Az epreket megmossuk, és vagy egészben hagyjuk, vagy feldaraboljuk.
  6. Egy őzgerincformát vagy téglalap alakú formát kibélelünk folpackkal.
  7. Első sorként elsimítjuk a krémporos-zselatinos krém felét a forma alján, majd rásimítjuk a mascarponés krémet, ráhalmozzuk az eperdarabokat, befedjük a mascarponés krém maradékával, majd elsimítjuk a tetején a krémporos krémet.
  8. Hűtőbe tesszük dermedni, majd egy tálra borítjuk, és a tetejét megszórjuk reszelt csokival.
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13842
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-epres habkönnyű desszert
Alkonyat 83 recept

Utolsó leszedett eprünket valami különleges finomságba szerettem volna tenni. Egy netes oldalon találtam ezt a mennyei finomságot, kicsit finomítottam rajta. Egyszerű, gyors és nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...