r
Nosalty Logó

Mascarponés epertorta egy kis csavarral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés epertorta egy kis csavarral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

Összesen 5409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    358 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 5409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral.
  2. Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat.
  3. Ezt követően szitáljuk rá a kakaóport, illetve a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  4. Ezt alaposan keverjük homogén masszává!
  5. A tortaforma alját béleljük sütőpapírral, majd 180 fokon kb. 1 óráig sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. Először verjük fel a tejszínt, majd tegyük hozzá a porcukrot, a mennyiséget tekintve mindenki ízlés szerint.
  2. Ezt követően hozzáadagoljuk a mascarponét.
  3. Közben az epret apróra aprítjuk, és hozzáöntjük a krémhez.
  4. Laza mozdulatokkal összekeverjük.
  5. A piskótát három lapba vágjuk, az alsót megkenjük a krémmel, ráhelyezünk egy másik piskótalapot, újra krém és piskótalap, végül krémmel fedjük be a tetejét. (A piskóta töltése során a krémre én még plusz szeletelt epreket tettem rá.)

Díszítés

  1. Az epreket felszeleteljük, és körkörösen helyezzük el a torta tetején.
  2. Az olvasztott csokoládét vagy habzsákon keresztül vagy akár kiskanál segítségével az eprekre csorgatjuk tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 71910
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát egy "szedd magad eperszedés" ihlette, a kis csavart a piskóta adja, hiszen nem egy tipikus kakaós piskóta, hanem a Sacher-torta piskótaalapja. A krém pedig habkönnyűvé varázsolja ezt a kombinációt! A krémen felül minden rétegre epreket daraboltam, így még frissebb lett a kompozíció!

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...