Mascarponés epertorta egy kis csavarral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
43g cukor168 kcal
-
27g vaj191 kcal
-
22g finomliszt79 kcal
-
21 kcal
-
0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
42g eper13 kcal
Díszítés
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
17g eper5 kcal
Összesen
903
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
260g cukor1006 kcal
-
160g vaj1147 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
125 kcal
-
0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
250g eper75 kcal
Díszítés
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
100g eper30 kcal
Összesen
5409
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
15g tojás19 kcal
-
14.2g cukor55 kcal
-
8.7g vaj63 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
7 kcal
-
0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
13.7g habtejszín40 kcal
-
13.7g mascarpone55 kcal
-
2.7g porcukor11 kcal
-
13.7g eper4 kcal
Díszítés
-
2.7g étcsokoládé15 kcal
-
5.5g eper2 kcal
Összesen
297
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 114.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
903
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.5 g
Zsír
-
Összesen 358 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3034.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 1396 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.1 g
-
Cukor 359 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 685.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 2146 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 439 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1363 micro
Összesen
5409
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
-
5 db tojás
-
26 dkg cukor
-
16 dkg vaj
-
13 dkg finomliszt
-
55 g cukrozatlan kakaópor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez
-
250 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
Díszítés
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Hozzávalók a piskótához
- Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral.
- Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat.
- Ezt követően szitáljuk rá a kakaóport, illetve a szódabikarbónával elkevert lisztet.
- Ezt alaposan keverjük homogén masszává!
- A tortaforma alját béleljük sütőpapírral, majd 180 fokon kb. 1 óráig sütjük.
Hozzávalók a krémhez
- Először verjük fel a tejszínt, majd tegyük hozzá a porcukrot, a mennyiséget tekintve mindenki ízlés szerint.
- Ezt követően hozzáadagoljuk a mascarponét.
- Közben az epret apróra aprítjuk, és hozzáöntjük a krémhez.
- Laza mozdulatokkal összekeverjük.
- A piskótát három lapba vágjuk, az alsót megkenjük a krémmel, ráhelyezünk egy másik piskótalapot, újra krém és piskótalap, végül krémmel fedjük be a tetejét. (A piskóta töltése során a krémre én még plusz szeletelt epreket tettem rá.)
Díszítés
- Az epreket felszeleteljük, és körkörösen helyezzük el a torta tetején.
- Az olvasztott csokoládét vagy habzsákon keresztül vagy akár kiskanál segítségével az eprekre csorgatjuk tetszés szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 71957
- Feltöltés dátuma: 2017. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát egy "szedd magad eperszedés" ihlette, a kis csavart a piskóta adja, hiszen nem egy tipikus kakaós piskóta, hanem a Sacher-torta piskótaalapja. A krém pedig habkönnyűvé varázsolja ezt a kombinációt! A krémen felül minden rétegre epreket daraboltam, így még frissebb lett a kompozíció!