r
Nosalty Logó

Márványos málnás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DuCsi
Márványos málnás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Összesen 3917 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1283 micro
Összesen 3917 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a margarint és a porcukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzá adva tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy egy kb. 25 cm-es piteformába tehessük. A formát vékonyan kenjük ki margarinnal, majd lisztezzük meg.
  3. A tésztát megszurkáljuk, majd sütőpapírt terítünk rá, és rizzsel vagy babbal lesúlyozzuk.
  4. 180 fokon 15 perc alatt elősütjük a tésztát.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit egy tálban robotgéppel elkeverjük, a tojásokat a végén egyenként adjuk hozzá.
  2. Az elősütött tésztáról eltávolítjuk a rizst/babot és a sütőpapírt, majd a helyére öntjük a tölteléket.

Málnás rész

  1. A leturmixolt málnát felforraljuk a porcukorral, és besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel.
  2. Ha langyosra hűlt, a töltelékbe csurgatjuk, és egy kés hegyével márványossá mintázzuk.
  3. 160 fokon előmelegített sütőben 35-40 perc alatt remegősre sütjük, majd hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5711
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári, hűsítő és gyümölcsös :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Málnás rész

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...