r
Nosalty Logó

Márványos eperzselés ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sangyo
Márványos eperzselés ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Összesen 3694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4460.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    1568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1670 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 3694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Elkészítés

Kekszes alap

  1. Egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma aljára és az oldalára fektessünk zsírpapírt. (Vékonyan kenjük ki a forma belsejét vajjal, így jól odatapad majd a papír.)
  2. A kekszet késes aprítóval keverjük morzsalékosra, majd keverjük össze az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk a forma aljába, és tegyük hűtőszekrénybe.

Eperzselé

  1. Tegyük a megtisztított és feldarabolt epret egy lábasba, szórjuk hozzá a cukrot, facsarjuk hozzá a citrom levét, és főzzük kb. 10 percig, majd botmixerrel pürésítsük.
  2. A zselatint keverjük össze a vízzel, és várjuk meg, míg megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állágúra, és keverjük hozzá az eperpüréhez. Tegyük a hűtőbe zselésedni. (Elkészíthetjük előző nap is.)

Ricottakrém

  1. A ricottát és a cukrot keverjük jól össze, ízesítsük vaníliával és citromhéjjal.
  2. A zselatint keverjük össze a vízzel, várjuk meg, míg megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állagúra, és keverjük a langyosra melegített tejszínhez, majd ha kihűlt, keverjük össze a ricottás résszel.

Összeállítás

  1. Az előzőleg elkészített eperzselét melegítsük fel olyan állagúra, mint a ricottás keverék, majd tegyünk a ricottás krémből egy merőkanállal a kekszes alap közepére, erre tegyünk egy merőkanállal az epres püréből, és váltakozva ismételjük a műveletet. Az utolsó kanál zselét terítsük szét a torta tetején, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14997
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zebra torta mintájára készült, zamatos friss eperből. A kétféle tölteléknek nagyjából azonos sűrűségűnek kell lenni, hogy szépen szétterüljenek egymáson. A mutatóssága az egyszerűségében rejlik.

Hozzávalók

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...