Márványos eperzselés ricottatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
sangyo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kekszes alap
-
44g oreo keksz209 kcal
-
20g vaj143 kcal
Eperzselé
Ricottakrém
-
125g ricotta188 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
13g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
922
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kekszes alap
-
176g oreo keksz838 kcal
-
80g vaj574 kcal
Eperzselé
Ricottakrém
-
500g ricotta750 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
3694
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kekszes alap
-
9.4g oreo keksz45 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
Eperzselé
Ricottakrém
-
26.8g ricotta40 kcal
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
2.7g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.5 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 282.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 417 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
922
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.6 g
Zsír
-
Összesen 217.2 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 639 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4460.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 1333 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1229 mg
-
Nátrium 1568 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.2 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1128.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1711 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 341 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 1670 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
3694
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Kekszes alap
-
8 dkg vaj
Eperzselé
Ricottakrém
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 g zselatin
-
50 ml víz
Összeállítás
Elkészítés
Kekszes alap
- Egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma aljára és az oldalára fektessünk zsírpapírt. (Vékonyan kenjük ki a forma belsejét vajjal, így jól odatapad majd a papír.)
- A kekszet késes aprítóval keverjük morzsalékosra, majd keverjük össze az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk a forma aljába, és tegyük hűtőszekrénybe.
Eperzselé
- Tegyük a megtisztított és feldarabolt epret egy lábasba, szórjuk hozzá a cukrot, facsarjuk hozzá a citrom levét, és főzzük kb. 10 percig, majd botmixerrel pürésítsük.
- A zselatint keverjük össze a vízzel, és várjuk meg, míg megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állágúra, és keverjük hozzá az eperpüréhez. Tegyük a hűtőbe zselésedni. (Elkészíthetjük előző nap is.)
Ricottakrém
- A ricottát és a cukrot keverjük jól össze, ízesítsük vaníliával és citromhéjjal.
- A zselatint keverjük össze a vízzel, várjuk meg, míg megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állagúra, és keverjük a langyosra melegített tejszínhez, majd ha kihűlt, keverjük össze a ricottás résszel.
Összeállítás
- Az előzőleg elkészített eperzselét melegítsük fel olyan állagúra, mint a ricottás keverék, majd tegyünk a ricottás krémből egy merőkanállal a kekszes alap közepére, erre tegyünk egy merőkanállal az epres püréből, és váltakozva ismételjük a műveletet. Az utolsó kanál zselét terítsük szét a torta tetején, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14989
- Feltöltés dátuma: 2017. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sangyo
13 recept
A zebra torta mintájára készült, zamatos friss eperből. A kétféle tölteléknek nagyjából azonos sűrűségűnek kell lenni, hogy szépen szétterüljenek egymáson. A mutatóssága az egyszerűségében rejlik.