r
Nosalty Logó

Márványkuglóf egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Egyszerű márványkuglóf: vaníliás-kakaós sütemény citommázzal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kuglófhoz

A citrommázhoz

403
Kalória
5.5g
Fehérje
55.9g
Szénhidrátok
18.4g
Zsír
35.4g
Víz
104.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
34.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kuglófhoz

A citrommázhoz

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kuglófhoz

A citrommázhoz

Összesen 4815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kuglófhoz

A citrommázhoz

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    220.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7617 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    3640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.3 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1864 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 4815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A puha vajat és cukrot alaposan kihabosítjuk: robotgéppel 3-5 percig keverjük magas fokozaton, néha-néha lekaparva a tál faláról az odakenődött zsiradékot. Amikor a keverékünk már légies és habos, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindig megvárva, hogy az előzőt felvegye a vajas alap. Miután minden tojást hozzáadtunk, a masszához keverjük a tejfölt is.
  2. Egy külön tálban elkeverjük a lisztet, sütőport és sót, majd a nedves hozzávalókhoz szitáljuk. Gyorsan elkeverjük, míg egységes masszát nem kapunk. Ne dolgozzuk túl, mert akkor rágós lesz a sütemény!
  3. A masszát felezzük: az egyikhez hozzákeverjük a vaníliás a cukrot, a maradékhoz pedig a kakaóport.
  4. Egy kuglófformát alaposan kivajazunk, majd felváltva belekanalazzuk a vaníliás és kakaós masszákat. Egy tűvel, késsel vagy fogpiszkálóval kissé elkeverjük a tésztát, hogy márványos süteményt kapjunk. 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük a kuglófot (mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát), majd hagyjuk 10 percet a formában hűlni. Ekkor rácsra fordítjuk és teljesen kihűtjük. A mázzal leöntve tálaljuk.

A citrommázhoz

  1. A porcukrot egy tálba tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett épp csak annyi citromlevet csepegtetünk hozzá, amitől egy sűrű, de önthető-kenhető masszát nem kapunk. Ráöntjük a hideg kuglófra, majd hagyjuk megdermedni és így tálaljuk a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Családunkban csak „papagáj” néven fut ez a könnyen összedobható kuglóf. Nevét talán színes tésztája miatt kapta: készíthetjük vaníliásan, csokisan, puncsosan (pudingporral), illetve ezek tetszőleges kombinálásával is. A tetejére mi mindig citromos mázat öntöttünk, de enélkül vagy más bevonattal is prezentálható a puha, illatos sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!