Márványos kakaós kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 11% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
Vaníliás tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
28g tej15 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
3 kcal
Kakaós tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
31g tej18 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
17 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
3 kcal
-
8g vaj54 kcal
Formázás
Összesen
742
kcal
- 11% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
Vaníliás tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g tej62 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
11 kcal
Kakaós tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g tej70 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
68 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
11 kcal
-
30g vaj215 kcal
Formázás
Összesen
2961
kcal
- 11% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
Vaníliás tészta
-
22.8g finomliszt83 kcal
-
10g tej6 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
Kakaós tészta
-
22.8g finomliszt83 kcal
-
11.4g tej6 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
Formázás
Összesen
271
kcal
- 11% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1400.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 865 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
742
kcal
- 11% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.8 g
Zsír
-
Összesen 77.1 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5602.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1107 mg
-
Nátrium 3461 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 483.1 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 181.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
2961
kcal
- 11% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
Vaníliás tészta
-
250 g finomliszt
-
110 ml tej
-
1 db tojás
-
30 g vaj
-
1 kk só
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3.5 g instant élesztő
Kakaós tészta
-
250 g finomliszt
-
125 ml tej
-
1 db tojás
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk só
-
3 ek cukor
-
3.5 g instant élesztő
-
30 g vaj
Formázás
Elkészítés
Vaníliás tészta
- Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A finomlisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot kavarjuk össze a dagasztótálban.
- Öntsük a felfutott élesztőt a liszthez, és adjunk hozzá egy egész tojást. Kezdjük el kidagasztani a tésztát. Viszonylag lágy, de nem túl ragacsos tésztára törekedjünk. Amikor kellően kidolgoztuk, akkor adjuk hozzá a puha vajat is, és dagasszuk tovább, amíg teljesen sima lesz.
- Takarjuk le légmentesen, és hagyjuk egy órát kelni.
- Enyhén lisztes felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, minél vékonyabbra.
Kakaós tészta
- Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A finomlisztet, a sót, a cukrot, a kakaót kavarjuk össze a dagasztótálban.
- Öntsük a felfutott élesztőt a liszthez, és adjunk hozzá egy egész tojást. Kezdjük el kidagasztani a tésztát. Próbáljunk a vaníliás tésztához hasonló állagra törekedni, lágyítsuk apránként tejjel, ha túl sűrű volna. Amikor kellően kidagasztottuk, akkor adjuk hozzá a puha vajat is, és dagasszuk tovább, amíg teljesen sima lesz.
- Takarjuk le légmentesen, és hagyjuk egy órát kelni.
- Enyhén lisztes felületen nyújtsuk ki akkorára, mint a vaníliás tésztát.
Formázás
- Helyezzük egymásra a két tésztát, és a rövidebbik oldalát kezdjük el szorosan feltekerni. Csipkedjük össze a tészta alját.
- Hosszában vágjuk ketté, majd ismét két felé, hogy 4 egyforma vastagságú szálat kapjunk.
- Fogjunk meg két szálat, nyomkodjuk össze az egyik végét, aztán a másik kettővel is járjunk el így, végül illesszük össze a 4 szálat. Négyes fonással csavarjuk össze a tésztát, a végét nyomkodjuk össze, finoman görgessük át, formázgassuk.
- Tegyük át egy zsírpapírral kibélelt tepsire. Kenjük át vékonyan a tojással. Hagyjuk letakarva egy órát pihenni, hogy szépen meg tudjon újra kelni. Amikor látjuk, hogy szépen megpuffadt, akkor melegítsük elő a sütőt.
- Sütés előtt kenjük át mégegyszer tojással. 170°C-on kb. 25-30 perc alatt süssük szép pirosra. Szeletelés előtt várjuk meg, amíg teljesen kihűl.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 8254
- Feltöltés dátuma: 2023. április 05.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
kalács receptek húsvétra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Pihe-puha, foszlós és még ráadásul kakaós is. Vajjal megkenve, egy bögre tej társaságában a kedvenc reggelink közé tartozik a kakaós kalács, ami nemes egyszerűségében egy nagyszerű csemege.