r
Nosalty Logó

Márványos kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Márványos kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vaníliás tészta

Kakaós tészta

Formázás

Összesen 742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vaníliás tészta

Kakaós tészta

Formázás

Összesen 2961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vaníliás tészta

Kakaós tészta

Formázás

Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5602.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    3461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 2961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Vaníliás tészta

Kakaós tészta

Formázás

Elkészítés

Vaníliás tészta

  1. Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A finomlisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot kavarjuk össze a dagasztótálban.
  2. Öntsük a felfutott élesztőt a liszthez, és adjunk hozzá egy egész tojást. Kezdjük el kidagasztani a tésztát. Viszonylag lágy, de nem túl ragacsos tésztára törekedjünk. Amikor kellően kidolgoztuk, akkor adjuk hozzá a puha vajat is, és dagasszuk tovább, amíg teljesen sima lesz.
  3. Takarjuk le légmentesen, és hagyjuk egy órát kelni.
  4. Enyhén lisztes felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, minél vékonyabbra.

Kakaós tészta

  1. Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A finomlisztet, a sót, a cukrot, a kakaót kavarjuk össze a dagasztótálban.
  2. Öntsük a felfutott élesztőt a liszthez, és adjunk hozzá egy egész tojást. Kezdjük el kidagasztani a tésztát. Próbáljunk a vaníliás tésztához hasonló állagra törekedni, lágyítsuk apránként tejjel, ha túl sűrű volna. Amikor kellően kidagasztottuk, akkor adjuk hozzá a puha vajat is, és dagasszuk tovább, amíg teljesen sima lesz.
  3. Takarjuk le légmentesen, és hagyjuk egy órát kelni.
  4. Enyhén lisztes felületen nyújtsuk ki akkorára, mint a vaníliás tésztát.

Formázás

  1. Helyezzük egymásra a két tésztát, és a rövidebbik oldalát kezdjük el szorosan feltekerni. Csipkedjük össze a tészta alját.
  2. Hosszában vágjuk ketté, majd ismét két felé, hogy 4 egyforma vastagságú szálat kapjunk.
  3. Fogjunk meg két szálat, nyomkodjuk össze az egyik végét, aztán a másik kettővel is járjunk el így, végül illesszük össze a 4 szálat. Négyes fonással csavarjuk össze a tésztát, a végét nyomkodjuk össze, finoman görgessük át, formázgassuk.
  4. Tegyük át egy zsírpapírral kibélelt tepsire. Kenjük át vékonyan a tojással. Hagyjuk letakarva egy órát pihenni, hogy szépen meg tudjon újra kelni. Amikor látjuk, hogy szépen megpuffadt, akkor melegítsük elő a sütőt.
  5. Sütés előtt kenjük át mégegyszer tojással. 170°C-on kb. 25-30 perc alatt süssük szép pirosra. Szeletelés előtt várjuk meg, amíg teljesen kihűl.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 8254
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 05.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Pihe-puha, foszlós és még ráadásul kakaós is. Vajjal megkenve, egy bögre tej társaságában a kedvenc reggelink közé tartozik a kakaós kalács, ami nemes egyszerűségében egy nagyszerű csemege.

Hozzávalók

Vaníliás tészta

Kakaós tészta

Formázás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...