r
Nosalty Logó

Marlenka Éva konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Marlenka Éva konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 8212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    457.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5393.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1673 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2221 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    948.8 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3859 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1917 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 8212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 424 kcal

Elkészítés

  1. A sűrített tejet dobozostul forrásban lévő vízben, ami ellepi, 3 órán át főzzük. Ha kihűlt, kiöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a puha vajat, és robotgéppel krémesre keverjük. Letakarjuk, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. (Ha tubusos sűrített tejből készítjük, akkor egy befőttes üvegbe önjük, rárakjuk a tetejét, és úgy főzzük 3 órát, hogy a víz mindig az üveg pereméig érjen. Ha elforrt a víz, mindig pótoljuk.)
  2. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A margarint gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a mézet, a tojásokat és a cukrot. Robotgéppel jól összekeverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, pár percig még keverjük, hogy egynemű folyós masszát kapjunk.
  3. Levesszük a gőzről, és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon egyenként 6-8 perc alatt 4 lapot sütünk belőle, kihűtjük.
  4. A lapok széleit levágjuk (egyforma méretűek legyenek a lapok), és a dióval együtt vágógépben, pár másodperc alatt nagyobb morzsásra aprítjuk.
  5. A lapokat a krémmel rétegezve egymásra rakjuk, a felső lapon és az oldalán is krém legyen. A kész süteményt mindenhol megszórjuk a morzsával, majd lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25189
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marlenka Éva konyhájából
Fekete Éva 11 recept

Már egy ideje kísérletezem az elkészítésével. Ez a recept bevált, sőt akik ettek belőle, az mondják, hogy még sokkal finomabb, mint az eredeti.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...