Marináltpaprikás kenyér gluténmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
266
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2134
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
217
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 607 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
266
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 71.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7935.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 1432 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 1562 mg
-
Nátrium 4859 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 124.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
2134
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Egy 25 x 11 x 7 cm-es tepsit kikenünk 1 evőkanál olívaolajjal.
- A feta sajtot apró darabokra vágjuk.
- A marinált paprikát kis kockákra vágjuk. Egy tálra konyhai papírtörlőt teszünk, rászórjuk a darabolt paprikát. Elterítjük, hogy egy rétegben legyen. Egy másik papírtörlőt ráhelyezünk, és két tenyérrel lenyomjuk, hogy a lehető legtöbb nedvességet felszívjon. A papírtörlőket kidobjuk.
- A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük egy habverő segítségével. Így egyszerűbb csomómentesre keverni. (Gluténmentes lisztkeverékként lehetőleg rizs-, burgonya-, tápiókaliszt és xantána egyvelegét használjuk.)
- Fakanálra vagy spatulára cserélünk. Hozzáadjuk a tejet, elkeverjük.
- Belekeverjük a tojásokat egyenként.
- Hozzáadjuk az olajat, és csomómentesre keverjük.
- Belekeverjük a feta sajtot, majd a marinált paprikát.
- 1 óra alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kiemeljük a formából és szeleteljük. Folpackba csomagolva 3-4 napig eláll hűvös helyen, közvetlen napfénytől elzárva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x11x7
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2539
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 29.
Ajánló
Vajjal vagy margarinnal megkenve és egy bögre tejjel tökéletes. Finom rántotta mellé. Szendvicsként is felhasználható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A feta sajt és a marinált paprika egyedi és nagyon finom ízt ad a kenyérnek. Sokoldalúan felhasználható és jól eltartható, laktató. Ha unod már a sima gluténmentes kenyeret és szereted a mediterrán ízeket, mindenképp próbáld ki!