r
Nosalty Logó

Marináltpaprikás kenyér gluténmentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Marináltpaprikás kenyér gluténmentesen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

266
Kalória
5.3g
Fehérje
38g
Szénhidrátok
8.9g
Zsír
15.6g
Víz
70.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
3.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7935.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    4859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Egy 25 x 11 x 7 cm-es tepsit kikenünk 1 evőkanál olívaolajjal.
  2. A feta sajtot apró darabokra vágjuk.
  3. A marinált paprikát kis kockákra vágjuk. Egy tálra konyhai papírtörlőt teszünk, rászórjuk a darabolt paprikát. Elterítjük, hogy egy rétegben legyen. Egy másik papírtörlőt ráhelyezünk, és két tenyérrel lenyomjuk, hogy a lehető legtöbb nedvességet felszívjon. A papírtörlőket kidobjuk.
  4. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük egy habverő segítségével. Így egyszerűbb csomómentesre keverni. (Gluténmentes lisztkeverékként lehetőleg rizs-, burgonya-, tápiókaliszt és xantána egyvelegét használjuk.)
  5. Fakanálra vagy spatulára cserélünk. Hozzáadjuk a tejet, elkeverjük.
  6. Belekeverjük a tojásokat egyenként.
  7. Hozzáadjuk az olajat, és csomómentesre keverjük.
  8. Belekeverjük a feta sajtot, majd a marinált paprikát.
  9. 1 óra alatt aranybarnára sütjük.
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kiemeljük a formából és szeleteljük. Folpackba csomagolva 3-4 napig eláll hűvös helyen, közvetlen napfénytől elzárva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x11x7

A feta sajt és a marinált paprika egyedi és nagyon finom ízt ad a kenyérnek. Sokoldalúan felhasználható és jól eltartható, laktató. Ha unod már a sima gluténmentes kenyeret és szereted a mediterrán ízeket, mindenképp próbáld ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!