r
Nosalty Logó

Marináltpaprikás kenyér gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marináltpaprikás kenyér gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7935.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    4859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Egy 25 x 11 x 7 cm-es tepsit kikenünk 1 evőkanál olívaolajjal.
  2. A feta sajtot apró darabokra vágjuk.
  3. A marinált paprikát kis kockákra vágjuk. Egy tálra konyhai papírtörlőt teszünk, rászórjuk a darabolt paprikát. Elterítjük, hogy egy rétegben legyen. Egy másik papírtörlőt ráhelyezünk, és két tenyérrel lenyomjuk, hogy a lehető legtöbb nedvességet felszívjon. A papírtörlőket kidobjuk.
  4. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük egy habverő segítségével. Így egyszerűbb csomómentesre keverni. (Gluténmentes lisztkeverékként lehetőleg rizs-, burgonya-, tápiókaliszt és xantána egyvelegét használjuk.)
  5. Fakanálra vagy spatulára cserélünk. Hozzáadjuk a tejet, elkeverjük.
  6. Belekeverjük a tojásokat egyenként.
  7. Hozzáadjuk az olajat, és csomómentesre keverjük.
  8. Belekeverjük a feta sajtot, majd a marinált paprikát.
  9. 1 óra alatt aranybarnára sütjük.
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kiemeljük a formából és szeleteljük. Folpackba csomagolva 3-4 napig eláll hűvös helyen, közvetlen napfénytől elzárva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x11x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2536
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 29.

Ajánló

Vajjal vagy margarinnal megkenve és egy bögre tejjel tökéletes. Finom rántotta mellé. Szendvicsként is felhasználható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A feta sajt és a marinált paprika egyedi és nagyon finom ízt ad a kenyérnek. Sokoldalúan felhasználható és jól eltartható, laktató. Ha unod már a sima gluténmentes kenyeret és szereted a mediterrán ízeket, mindenképp próbáld ki!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...