Marhaszelet zellersalátával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
279
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
556
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
93
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 236 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
279
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.6 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1202.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 472.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
556
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
250 g marhahús
-
bors ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 közepes szár halványító zeller
-
150 g uborka
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek almaecet
-
2 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
- Egy tapadásmentes serpenyőbe helyezzük a 2 szelet marhahúst. Mindkét oldalát borsozzuk.
- A megtisztított fokhagymagerezdeket is mellédobjuk, és alacsony lángon sütjük 10 percig oldalanként.
- Közben a zellerszárakat felszeleteljük, két tálon elosztjuk.
- Az uborkát felkockázzuk, a zellerre szórjuk.
- Az olajat, almaecetet és mustárt kikeverjük.
- A saláta mellé helyezzük a megsült marhahús szeletet és a fokhagymagerezdeket.
- Az öntettel meglocsoljuk a salátát, és tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1497
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 08.
Ajánló
Majonézes krumplival is kiegészíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Laktató ebéd vagy vacsi 20 perc alatt. A nyári hőségben senki sem akar tovább a tűzhely mellett állni.