r
Nosalty Logó

Marhasteak zöldbors-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Marhasteak zöldbors-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2833 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    223.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 2833 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 223 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hátszínszeleteket sózzuk-borsozzuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat a vaj felével.
  2. Oldalanként 2-2 perccel számolva, előpirítjuk a hússzeleteket a zsiradékon, majd 120°C-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük még.
  3. Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást. A hátramaradt zsiradékhoz adjuk a zöld borsot, majd hozzákeverjük a mustárt, a maradék két evőkanál vajat, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd addig forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik a mártás.
  5. A húsokat a sütőből kivéve pihentetjük egy pár percet, majd szeletekre vágjuk, és a mártással nyakon öntve, friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 27681
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokkal gyorsabban elkészül, mint azt gondolnánk, egy könnyed salátával pedig igazán finom, szénhidrátszegény ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...