r
Nosalty Logó

Marharolád fetával meg padlizsánnal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Marharolád fetával meg padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a töltelékhez

a hús párolásához meg a szószhoz

Összesen 358 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a töltelékhez

a hús párolásához meg a szószhoz

Összesen 2508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a töltelékhez

a hús párolásához meg a szószhoz

Összesen 108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 358 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6811.7 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2801 mg
  • Nátrium
    2349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 2508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

a töltelékhez

a hús párolásához meg a szószhoz

Elkészítés

a töltelékhez

  1. A padlizsánokat megpucoljuk, felszeleteljük kb. 1.5 cm vastagra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük az olajjal mindkét oldalukat, sózzuk.
  2. 200 C-on sütjük 15 percet.
  3. A feta sajtot elmorzsoljuk.

a hús párolásához meg a szószhoz

  1. A húst felszeleteljük ujjnyi vastagra, majd jól kiklopfoljuk. Az egyik felét sózzuk, borsozzuk, a másik felét (amire a tölteléket tesszük) csak borsozzuk.
  2. Minden szelet húsra rakunk egy szelet padlizsánt, kb. egy evőkanálnyi fetát, és feltekerjük. Fogpiszkálóval rögzítjük.
  3. A felhevített olajon megpirítjuk a roládokat két-három részletben. Amivel kész vagyunk, rakjuk egy tányérra.
  4. Öntsük az edénybe az alaplevet, és oldjuk fel vele az aljára lesült finomságokat. Tegyük vissza a hústekercseket, és kis lángon, lefedve pároljuk puhára. Ez 1.5-2 óra hossza.
  5. Amikor megpuhult a hús, szedjük ki a tálaló edényre, tartsuk melegen.
  6. A kimaradt padlizsánszeleteket vágjuk apró kockára, rakjuk az edénybe, főzzük együtt pár percig. A hideg vízben keverjük el a keményítőt, öntsük a padlizsánhoz. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Botmixerrel simára daráljuk. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 432
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 13.

Ajánló

Főtt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tündér receptjét szerettem volna elkészíteni (padlizsános tarjatekercsek), de nálunk nincs juhtúró. Disznóhús helyett marhát használtam, mert azt már megvettem. A padlizsán kicsit többre sikerült, mint amire szükségem volt, így a maradékból egy szószt varázsoltam a roládokhoz. Így már viszont elég volt egy natúr főtt rizs az egészhez, pedig Tündér zöldséges rizskörete is nagyon csábító.

Hozzávalók

a töltelékhez

a hús párolásához meg a szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...