adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
417g marhalábszár533 kcal
-
167g vöröshagyma61 kcal
-
42g disznózsír376 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
5 kcal
-
29g száraz vörösbor24 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1003
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
5000g marhalábszár6400 kcal
-
2000g vöröshagyma728 kcal
-
500g disznózsír4510 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
20g fűszerpaprika56 kcal
-
350g száraz vörösbor287 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
12029
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
61.5g marhalábszár79 kcal
-
24.6g vöröshagyma9 kcal
-
6.2g disznózsír56 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
4.3g száraz vörösbor4 kcal
-
2.5g paradicsom0 kcal
-
0.7g hegyes erős paprika0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
149
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.8 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1493.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 904 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 484.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 519 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
1003
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1113.1 g
Zsír
-
Összesen 697.5 g
-
Telített zsírsav 261 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 314 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 2425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17924.1 g
-
Cink 352 mg
-
Szelén 896 mg
-
Kálcium 1491 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 947 mg
-
Foszfor 10853 mg
-
Nátrium 3252 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 5809.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 26 mg
-
B12 Vitamin: 167 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 510 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 293 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 798 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 338 micro
-
β-karotin 6230 micro
-
β-crypt 1237 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4108 micro
Összesen
12029
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 63 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
2 kg vöröshagyma
-
50 dkg disznózsír
-
8 db borókabogyó
-
3.5 dl száraz vörösbor
-
2 db paradicsom
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Zsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kb. 3x3 centis kockákra feldarabolt húst. A hús levet fog ereszteni, és lassú tűzön saját levében főzzük. Ha szükséges tegyünk hozzá egy kevés vizet, de csak annyit, hogy a húst éppen ellepje.
- Amikor a hús félig megpuhult, hozzáöntjük a vörösbort, sózzuk, és a borókabogyót is beleszórjuk.
- A lábasba / bográcsba dobjuk a paradicsomot, illetve ízlés szerint az erős paprikát.
- Amikor a hús 3/4-ig megpuhult, hozzáadunk 2 evőkanál szegedi pirospaprikát, jól elkeverjük.
- Amikor a hús teljesen megpuhult, a maradék 3 evőkanál őrölt paprikát is hozzáadjuk. Tehetünk hozzá darált pirospaprikát is.
- További 10 percig főzzük. A főzési idő a hústól függ; ha szép fiatal marhát kapunk, akkor kb. 2 óra alatt kész a pörkölt, egyébként 2,5 óra is lehet.
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 81296
- Feltöltés dátuma: 2009. január 26.
Ajánló
Köménymagos krumplival vagy tejfölös nokedlivel, és fehér kenyérrel ajánlom. És természetesen kovászos uborkával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept apukámtól származik. A maradék kiváló gulyásleves alapanyag lehet. A pörkölt készíthető bográcsban, illetve nagy lábosban.