r
Nosalty Logó

Marhalábszárpörkölt 3. - vörösboros, velővel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
luveges
Marhalábszárpörkölt 3. - vörösboros, velővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1046 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4183 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2108.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1046 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    474.3 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    7460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8433.6 g
  • Cink
    144 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    5165 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2514.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    130 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 4183 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    137 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, tv paprikát aprítógéppel pépesre daráljuk, majd az olvasztott zsíron megdinszteljük.
  2. Rádobjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pörköljük. Ezt követően megfűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A velőt 650 W-on 2 percre mikróba tesszük egy kevés vízzel (így könnyebben tisztítható). Deszkára tesszük, és késsel vakargatva megszabadítjuk a hártyáitól.
  4. Amikor a hús megpuhult, mellé rakjuk a velőt, valamint a vörösbort, és még kb. 5 percig forraljuk.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21256
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.

Ajánló

Főtt burgonyával, illetve galuskával vagy kenyérrel tálalom. Italnak száraz vörösbort kínálok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
luveges 29 recept

Először óvatosan ízesítem, majd, mikor a hús megpuhult, akkor fűszerezem készre az ételt, így jobban megmarad a fűszerek íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...