r
Nosalty Logó

Margit szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edina
Margit szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 388 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    322.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.9 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2411 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1589 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a vizet is.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és jól elkeverjük.
  3. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  5. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, és összefőzzük a krémet.
  6. Miután elkészült a tészta, megvárjuk, míg kihűl, majd rákenjük a krémet.
  7. Tetejét csokimázzal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12247
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégén, amikor hazamegyek, mindig sütök valamilyen süteményt. Egyik héten ez került sorra.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...