Margaréta - gyors tojásos reggeli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2244
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1977.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 991 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 126.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 97.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 870 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5932.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1220 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1246 mg
-
Nátrium 2973 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 380.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 528 micro
-
Kolin: 683 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1195 micro
Összesen
2244
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
237
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A bagettet 6 cm-es darabokra vágjuk. Olajjal kikenünk egy hőálló edényt vagy egy tepsit, belehelyezzük a kenyeret.
- A bagettdarabokat meglocsoljuk langyos tejjel. A közepét kanállal benyomjuk, hogy egy kis mélyedés legyen.
- A mélyedésekbe beletörünk egy-egy tojást, vigyázva, hogy a sárga ép maradjon.
- Fűszerezzük, reszelt sajtot szórunk rá és kevés vajat teszünk a tetejére.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tojás megalvad.
- Miután kivettük a sütőből, tejföllel meglocsoljuk. Friss zöldséggel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1460
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 126625
- Feltöltés dátuma: 2011. május 10.
Ajánló
A másik verzió: Mélyebben benyomom a kenyér belsejét, és megtöltöm a következő keverékkel: 5 dkg. juh- vagy tehéntúró, egy szál zöldhagyma, 1 ek tejföl, 50 g apró kockára vágott sonka vagy 2 szál karikára vágott virsli. Ezt a keveréket belerakom a mélyedésekbe. Erre teszem a tojásokat. Vigyázzunk, hogy a bagett felső peremét is jól locsoljuk meg a tejjel, mert hamarább pirul meg, mint ahogy megsül a tojás. Reggelire és vacsorára is fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Mindig dupla adagot készítek, felét a megadott recept szerint. A másik felét az ajánlatban megadott recept szerint. Az ötlet egy helyi üzlet reklám lapjából származik.