r
Nosalty Logó

Marcsi diós kosárkái

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
Marcsi diós kosárkái
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1386 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 5541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1386 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 5541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (liszt+vaj+porcukor+tojássárgája+vaníliás cukor). Ha nagyon lágy a tészta, egy kicsi lisztet rakhatunk hozzá, de ne sokat, mert akkor lisztízű és kemény lesz, az pedig akkor nem lesz jó. (Én hűtőbe szoktam rakni pihenni, míg a tölteléket elkészítem.)
  2. Amíg pihen a tészta a hűtőben, elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket habbá verjük. A ledarált diót összekeverjük a porcukorral, majd a felvert fehérjehabhoz kavarjuk.
  3. Előmelegítjük a sütőt. Elővesszük a kosárka formákat, majd vajjal kikenjük őket, és liszttel szórjuk meg.
  4. A hűtőből kivesszük a tésztát. Béleljük ki a formákat: a tésztából annyit vegyünk le, hogy a formákat kitöltse. Baracklekvárral töltjük az alját, és rárakunk egy adag diós tölteléket.
  5. Miután megtöltöttük az összes formát, tepsire rakjuk őket, és berakjuk az előmelegített sütőnkbe, ahol 170-180 fokon sütjük őket.
  6. Ha kész, hűlni hagyjuk őket (én nem szoktam várni vele), majd a formából kiborítva tányérra/tálcára rakjuk őket. Nekem 10 db formám van, kb. 20 db sütim lett belőle. Attól függ, hogy milyen vastagon béleljük tésztával a formát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1404
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarvasné Marcsi 12 recept

Ez a recept édesanyámtól való. Anya sok-sok éve készítette ezt először, és azóta is csinálja, ami az egyik kedvenc sütink lett a családban :) Szerencsére sikerült nekem is eltanulnom tőle, bár a forma miatt nekem dagik szoktak lenni, és a diótölteléket sem szoktam sajnálni belőle, mert nekem az a gyengém ebben a sütiben :) Fele adagba rakok lekvárt is, a másik felébe pedig csak diótölteléket szoktam tenni, ahogy a képen is látható. Remélem, hogy sokan kipróbáljátok, és ízleni fog nektek is. Nem egy fogyókúrás süti, de nagyon finom :) Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...