Marcsi diós kosárkái
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
70g finomliszt255 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10 kcal
töltelék
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
50g dió327 kcal
-
111 kcal
Összesen
1386
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
280g finomliszt1019 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
töltelék
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
Összesen
5541
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
21.1g finomliszt77 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
töltelék
-
12g tojásfehérje6 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
15g dió98 kcal
-
33 kcal
Összesen
416
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 76.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
1386
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 306.4 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 864 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2614.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 1253 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 643.9 g
-
Cukor 374 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 283.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1522 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 1490 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 506 micro
Összesen
5541
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
416
kcal
Hozzávalók
tészta
-
20 dkg vaj
-
8 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
töltelék
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
20 dkg dió
Elkészítés
tészta
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (liszt+vaj+porcukor+tojássárgája+vaníliás cukor). Ha nagyon lágy a tészta, egy kicsi lisztet rakhatunk hozzá, de ne sokat, mert akkor lisztízű és kemény lesz, az pedig akkor nem lesz jó. (Én hűtőbe szoktam rakni pihenni, míg a tölteléket elkészítem.)
- Amíg pihen a tészta a hűtőben, elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket habbá verjük. A ledarált diót összekeverjük a porcukorral, majd a felvert fehérjehabhoz kavarjuk.
- Előmelegítjük a sütőt. Elővesszük a kosárka formákat, majd vajjal kikenjük őket, és liszttel szórjuk meg.
- A hűtőből kivesszük a tésztát. Béleljük ki a formákat: a tésztából annyit vegyünk le, hogy a formákat kitöltse. Baracklekvárral töltjük az alját, és rárakunk egy adag diós tölteléket.
- Miután megtöltöttük az összes formát, tepsire rakjuk őket, és berakjuk az előmelegített sütőnkbe, ahol 170-180 fokon sütjük őket.
- Ha kész, hűlni hagyjuk őket (én nem szoktam várni vele), majd a formából kiborítva tányérra/tálcára rakjuk őket. Nekem 10 db formám van, kb. 20 db sütim lett belőle. Attól függ, hogy milyen vastagon béleljük tésztával a formát.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1410
- Feltöltés dátuma: 2015. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szarvasné Marcsi
12 recept
Ez a recept édesanyámtól való. Anya sok-sok éve készítette ezt először, és azóta is csinálja, ami az egyik kedvenc sütink lett a családban :) Szerencsére sikerült nekem is eltanulnom tőle, bár a forma miatt nekem dagik szoktak lenni, és a diótölteléket sem szoktam sajnálni belőle, mert nekem az a gyengém ebben a sütiben :) Fele adagba rakok lekvárt is, a másik felébe pedig csak diótölteléket szoktam tenni, ahogy a képen is látható. Remélem, hogy sokan kipróbáljátok, és ízleni fog nektek is. Nem egy fogyókúrás süti, de nagyon finom :) Jó étvágyat mindenkinek hozzá!