r
Nosalty Logó

Marcipános-kakaós kekszsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános-kakaós kekszsüti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 9486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    390.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7540.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    4983 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1328.9 g
  • Cukor
    639 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2091 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 9486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a száraz alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban.
  2. Nagy lyukú reszelővel belereszeljük a marcipánt, majd hozzávegyítjük a folyékonyakat is. (A tejet langyosítva, a margarint megolvasztva).
  3. Kicsit hűlni, megkötni hagyjuk. (A kakaópor kihagyható, ilyenkor jobban érvényesül a marcipán íze.)
  4. A masszát két sütőpapír között nyújtófával kb. 2-3 cm vastagra nyújtjuk, a tetejére szórjuk a kakaóport és tetszőleges méretű szeletekre vágva fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5112
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Ajánló

Ha gyerekek is esznek belőle, lehet rumaromával is készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszgolyónak indult, de kedvem támadt kicsit kísérletezgetni. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...