r
Nosalty Logó

Maradona kedvenc spagettije

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Maradona kedvenc spagettije
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Összesen 673 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Összesen 2694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Összesen 406 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 673 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4164.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 2694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyünk fel egy fazék vizet forrni, kicsi kevesebbet a szokásosnál. A tészta főzéséhez használt főzővízből majd el kell tenni 1-2 bögrével! Amikor a víz felforrt, adjunk hozzá egy kis sót és dobjuk bele a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő feléig főzzük, mivel majd a serpenyőben fő készre.

A szószhoz

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben egy-két evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. Miután elzártuk a tüzet, körülbelül 30 másodperc múlva adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, és keverjük össze vele, majd a serpenyőből kivéve tegyük félre.
  2. A már kissé kihűlt serpenyőben olívaolajon a felszeletelt fokhagymát és a chili paprikát, közepes lángon összeforgatjuk, ameddig elkezd sercegni, vigyázzunk gyorsan megég!

A szóráshoz

  1. Most jöhet a tészta főzővize, egyelőre csak egy csészével, aztán kb. 4-5 perces főzés után a tészta, szűrjük le, és tegyük a serpenyőbe, hogy ott befejezzük a főzést a fokhagymás-chilis-főzővizes szósszal, amihez mehet még egy kis parmezán, amivel krémesítjük.
  2. Ha tudjuk, dobjuk fel és úgy forgassuk a serpenyőben, a lényeg az erőteljes keverés, hogy emulziót jöjjön létre. Ha kevésnek bizonyulna a folyadék, adjunk hozzá még a félretett főzővízből, hogy jó szaftos legyen. Amikor a tészta al dente és a szósz is krémes, bevonja a tésztát mindenhol, akkor lehúzzuk tűzről a serpenyőt, és a frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk, keverjük az egészet.
  3. Tálaláskor mehet a tetejére még petrezselyem, és a parmezános zsemlemorzsa. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5487
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 09.

Ajánló

Pankó morzsával a legfinomabb, próbáljátok ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minél délebre utazunk az olasz csizma ’szárán’, annál egyszerűbb és nagyszerűbb fogásokat találunk az éttermek menüjében. Ez a finomság a most nemzeti bajnokká vált Nápoly egykori focicsillagának, Diego Maradonának a kedvenc spagettije. Tulajdonképpen egy sima aglio e olio chilivel és egy kis csavarral: parmezános pirított morzsával és petrezselyemszórással.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...