r
Nosalty Logó

Maradék sertéssült felhasználása

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
AxXx
Maradék sertéssült felhasználása
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4386.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    2129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 2708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízbe feltesszük főni.
  2. Megtisztítjuk, és felkarikázzuk a vöröshagymát.
  3. Feldaraboljuk füstöltszalonnát és a sült húst, a sült kolbászt.
  4. Egy kanál zsírt felolvasztunk, rádobjuk a szalonnát, kicsit sütjük, majd rádobjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk.
  5. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a sülthúst, kolbászt és a megfőtt burgonyát.
  6. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük, a lehető legnagyobb lángon kissé megpirítjuk.
  7. Kevés olajon vagy zsíron tükörtojást sütünk.
  8. A kész ételt tányérra szedjük, minden adag tetejére teszünk egy-egy tükörtojást. Kevés pirospaprikával megszórjuk, forrón, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12392
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégén disznót vágtunk, a vendégseregnek jócskán sütöttünk sertésoldalast, tarját, friss házikolbászt, hurkát. A húsokból elég sok megmaradt, kidobni sajnáltam volna, így egy tiroli étel receptjét kölcsönvéve, alkottam meg ezt az egytálételt. Meglepően finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...