r
Nosalty Logó

Mara kedvence

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Mara kedvence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    219 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 2634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókból nagyon gyorsan tésztát gyúrunk, hogy a vaj a kezünk melegétől minél kevésbé olvadjon meg. Ha nagyon száraznak találjuk, 1 ek hideg vízzel hígíthatjuk.
  2. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Ha letelt a fél óra, a sütőt bekapcsoljuk 200°C-ra.
  4. A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzátesszük a tojássárgákat, és azokkal is tovább verjük 1-2 percig.
  5. A kakaóport összekeverjük a darált dióval, és a habhoz adagoljuk.
  6. A tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, és enyhén kivajazott tepsibe tesszük.
  7. Rásimítjuk a tojáshabos masszát, és mehet az előmelegített sütőbe, amit 1-2 perc múlva visszaveszünk 180°C-ra. Nem baj, ha a sülés sortán a süti teteje nem szineződik be, csak megszárad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 574
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 40307
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 13.

Ajánló

Ha van a sütőnek "sütemény" fokozata, azaz csak az alsó fűtőszál megy hőlégkeveréssel, az a legjobb hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, "mindig van otthon" hozzávalókból, könnyű, finom süti. Ha jól sikerül, akkor a teteje szinte törékenyre szárad, viszont a közepe kicsit krémes marad. Eredetileg a habos masszát más sorrendben kéne összeállítani: a tojássárgákat habosra keverni a cukorral, bele a diót meg a kakaót, és csak végül a tojáshabot. De nekem valahogy az úgy nem megy,  az én módszeremmel viszont nagyon könnyen boldogulok.  A szakértő szerint (ő a Mara, akitől a receptet kaptam :) ) nem érződik a különbség, így is ugyanolyan finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...