Mara kedvence
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
43g cukor164 kcal
-
13g dió82 kcal
-
11 kcal
Összesen
658
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
50g dió327 kcal
-
46 kcal
Összesen
2634
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
20.5g finomliszt75 kcal
-
13.7g margarin98 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
A tetejére
-
21.9g tojásfehérje11 kcal
-
8.2g tojássárgája26 kcal
-
23.3g cukor90 kcal
-
6.8g dió45 kcal
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
Összesen
360
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
658
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 139 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1745 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 823 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307.6 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 219 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 708 mg
-
Retinol - A vitamin: 1065 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 686 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 914 micro
Összesen
2634
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
360
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
1 db tojássárgája
A tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
3 db tojássárgája
-
17 dkg cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókból nagyon gyorsan tésztát gyúrunk, hogy a vaj a kezünk melegétől minél kevésbé olvadjon meg. Ha nagyon száraznak találjuk, 1 ek hideg vízzel hígíthatjuk.
- Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
- Ha letelt a fél óra, a sütőt bekapcsoljuk 200°C-ra.
- A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzátesszük a tojássárgákat, és azokkal is tovább verjük 1-2 percig.
- A kakaóport összekeverjük a darált dióval, és a habhoz adagoljuk.
- A tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, és enyhén kivajazott tepsibe tesszük.
- Rásimítjuk a tojáshabos masszát, és mehet az előmelegített sütőbe, amit 1-2 perc múlva visszaveszünk 180°C-ra. Nem baj, ha a sülés sortán a süti teteje nem szineződik be, csak megszárad.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18x25
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 574
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 40307
- Feltöltés dátuma: 2010. december 13.
Ajánló
Ha van a sütőnek "sütemény" fokozata, azaz csak az alsó fűtőszál megy hőlégkeveréssel, az a legjobb hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Fahéj
288 recept
Egyszerű, "mindig van otthon" hozzávalókból, könnyű, finom süti. Ha jól sikerül, akkor a teteje szinte törékenyre szárad, viszont a közepe kicsit krémes marad. Eredetileg a habos masszát más sorrendben kéne összeállítani: a tojássárgákat habosra keverni a cukorral, bele a diót meg a kakaót, és csak végül a tojáshabot. De nekem valahogy az úgy nem megy, az én módszeremmel viszont nagyon könnyen boldogulok. A szakértő szerint (ő a Mara, akitől a receptet kaptam :) ) nem érződik a különbség, így is ugyanolyan finom.