r
Nosalty Logó

Mangós-quinoás-céklás gombasaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Mangós-quinoás-céklás gombasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 1595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1580 micro
Összesen 798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3777.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    871 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3133 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3160 micro
Összesen 1595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. A céklákat megmossuk, majd fóliába tekerve héjában megsütjük 180 fokon kb. 1 órán át. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
  2. A gombát hajszálvékonyra szeleteljük. A salátát megmossuk, tálra helyezzük, hozzáadjuk a quinoát, a céklát és a gomba felét.
  3. Óvatosan összeforgatjuk, majd meghintjük a morzsolt kecskesajttal és a maradék gombával.

Öntet

  1. A dresszinghez meghámozzuk a mangót, húsát pürésítjük, majd sóval, olívaolajjal és a citromlével ízesítjük, végül homogénre keverjük.
  2. A salátát közvetlenül fogyasztás előtt meglocsoljuk a mangódresszinggel és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 494
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangós-quinoás-céklás gombasaláta
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...