r
Nosalty Logó

Mángoldos-chorizos frittata

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Mángoldos-chorizos frittata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3933 micro
Összesen 185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6791.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    4147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    1884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    7735 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23597 micro
Összesen 1104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2092 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőn kapcsoljuk be a grillező fokozatot, a rácsot, amire a tepsit rakjuk, helyezzük a sütő felső harmadába.
  2. A tojásokat verjük fel a karikára vágott újhagymával, a reszelt sajttal, sóval, borssal.
  3. Egy magas falú vasserpenyőben (vagy más, ami mehet a sütőbe) a felhevített olajon süssük pár percig a vékonyra felszeletelt kolbászt, az apróra összevágott mángold levelekkel. Keverjük hozzá a szálasra lereszelt burgonyát, öntsük rá a tojásos masszát. Szilikon lapáttal emelgessük meg körben a szélét, hogy a tojás aláfolyva tudjon sülni.
  4. Rakjuk be a forró sütőbe, és grillezzük 3-4 percig, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
  5. Hagyjuk hűlni 5 percig. A serpenyőből úgy tudjuk kiemelni, hogy a szilikon lapáttal alányúlunk körben a szélénél, majd az egész alja alatt addig, míg az egészet ki tudjuk csúsztatni a tálaló edényre.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 27x5
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1892
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Összegyűjtöttem pár mángoldos meg chorizos receptet, hogy az adagot, amit a boltban kicsomagolnak "kötelezőre", ne kelljen kidobjam. A burgonyát is spórolósan próbálom elkészíteni, mert egyszerre több recepthez valót készítek. Nekem a sütőben sült a kedvencem, mert ha vízben főzöm (héjastól), hát a vízzel együtt kimegy az íze. Persze szerencsés vagyok, mert villanytűzhelyem van, és nálunk az jóval olcsóbb, mint a gáz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...