r
Nosalty Logó

Mandulás szélesmetélt csőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Mandulás szélesmetélt csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1057 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2326.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1057 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    213.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9305 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    5945 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    4184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1093 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 4227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kb 4 liter forrásban lévő, enyhén sós vízben - amibe 2 ek olajat is teszünk - kifőzzük, majd leszűrjük. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl puhára. Esetemben a tészta zacskóján 6-8 perc főzési idő volt feltüntetve, de 5 perc főzési idő elégnek bizonyult.
  2. A mandula felét ledaráljuk, a másik felét durvára törjük vagy vagdaljuk. A mandula belső vékony, barna héját nem kell eltávolítani.
  3. A tojások sárgáját 12 dkg puha vajjal, a porcukorral és a kikapart vaníliabéllel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a darált és a darabosra tört mandulát. /A darabos mandulából egy evőkanálnyit félreteszünk, amit majd a tészta tetejére szórunk./
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, amit lazán elvegyítünk az előzőleg kikevert masszával.
  5. Ráöntjük a már időközben kihűlt tésztára, és jól összekeverjük.
  6. A maradék 2 dkg vajjal kikenünk egy jénai vagy egyéb sütőedényt. Beszórjuk zsemlemorzsával, és beleterítjük a tésztát. A tetejét megszórjuk egy evőkanálnyi tört mandulával.
  7. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x22x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6613
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam, bővítem a háztartásomban előforduló főtt tészta receptek sorát ezzel a jónak tűnő mandulás metélttel, aminek a leírását egy régi receptfüzetben találtam. Egy kicsit modernizáltam, zsír helyett vajat használtam, és a tésztát nem én gyúrtam, hanem házias 8 tojásos szélesmetéltet vásároltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...