r
Nosalty Logó

Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 1630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 6519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    5571 micro
  • β-karotin
    13330 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 1630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.9 g

Zsír

  • Összesen
    331.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8923.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1874 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1362 mg
  • Foszfor
    3917 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cukor
    591 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6416 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    1610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    22284 micro
  • β-karotin
    53320 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    4454 micro
Összesen 6519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    903 micro
  • β-karotin
    2160 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A finomra lereszelt sárgarépát a citromhéjjal és a citromlével összekeverjük.
  2. A ledarált mandulát és a sütőport a lisztbe vegyítjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  4. Közben apránként beleszórjuk a kristály- és vaníliás cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat is.
  5. A reszelt sárgarépát és a mandulás lisztet összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszához vegyítjük.
  6. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 45 perc alatt arany barnára sütjük.
  7. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk.
  8. Miután kihűlt, a porcukorból, citromléből és sárgarépaléből kevert mázzal bekenjük, és száradni hagyjuk.
  9. Olvasztott csokoládémintával díszített tányéron tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20779
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal
Mártika és Feri 107 recept

Kedves Konyhatündérek a nosalty.hu weboldalon! Ezzel a receptünkkel kívánunk mindenkinek Boldog Új Évet ! Faragó Márta és Taksár Ferenc házaspár  

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...