r
Nosalty Logó

Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mártika és Feri
Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

1630
Kalória
43g
Fehérje
194.2g
Szénhidrátok
82.9g
Zsír
255.3g
Víz
433.9g
Koleszterin
17.4g
Rost
147.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 1630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 6519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    5571 micro
  • β-karotin
    13330 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 1630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.9 g

Zsír

  • Összesen
    331.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8923.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1874 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1362 mg
  • Foszfor
    3917 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cukor
    591 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    1021.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6416 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    1610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    22284 micro
  • β-karotin
    53320 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    4454 micro
Összesen 6519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    903 micro
  • β-karotin
    2160 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A finomra lereszelt sárgarépát a citromhéjjal és a citromlével összekeverjük.
  2. A ledarált mandulát és a sütőport a lisztbe vegyítjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  4. Közben apránként beleszórjuk a kristály- és vaníliás cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat is.
  5. A reszelt sárgarépát és a mandulás lisztet összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszához vegyítjük.
  6. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 45 perc alatt arany barnára sütjük.
  7. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk.
  8. Miután kihűlt, a porcukorból, citromléből és sárgarépaléből kevert mázzal bekenjük, és száradni hagyjuk.
  9. Olvasztott csokoládémintával díszített tányéron tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Kedves Konyhatündérek a nosalty.hu weboldalon! Ezzel a receptünkkel kívánunk mindenkinek Boldog Új Évet ! Faragó Márta és Taksár Ferenc házaspár  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!