r
Nosalty Logó

Mandulás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
G.Tamás
Mandulás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tortaalap

krém

mandula+karamella

Összesen 613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tortaalap

krém

mandula+karamella

Összesen 7358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tortaalap

krém

mandula+karamella

Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.9 g

Zsír

  • Összesen
    534.2 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5371.2 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    607 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 7358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

tortaalap

krém

mandula+karamella

Elkészítés

tortaalap

  1. Az alap 3 eleméből masszát gyúrunk, majd egy tortaforma alján (klasszik méret, azt hiszem 30 cm) elegyengetjük, tömörítjük. Félretesszük.

krém

  1. A hozzávalókat -a liszt kivételével- egy nagy tálban jól összekeverjük. Erős habverővel szoktam, géppel lehet nagyon levegős, habos lesz. Ezt nem tudom. Mindenesetre túlzásokba ne essen senki. Amikor már homogén (a túró lehet kicsit szemcsés), hozzáadjuk a lisztet, szórva, keverés mellett, hogy ne csomósodjon össze.
  2. A tortaalapra öntjük a masszánkat, és a sütőbe tesszük. Kb. 50 percig sütjük.
  3. Sütő bekapcs! 180-190 fok, alsó sütés (a fent-lent és/vagy légkeveréses sütéssel készül, hatalmas, pirult/égett buborékok lesznek a tetején).

mandula+karamella

  1. Ezt ajánlott akkor csinálni, amikor a torta már kész, kivettük a sütőből.
  2. Egy serpenyőben/wokban a mandulaszirmokat zsiradék vagy bármi más hozzáadása nélkül, folyamatos mozgatás, rázás mellett, nagy lángon megpirítjuk. Ha elérte a kívánt színt, azonnal ki kell tenni hideg edénybe, a tűzhelyen hagyva megéghet, hiába kapcsolja le az ember.
  3. A pirított mandulát egyenletesen szétszórjuk a torta tetején.
  4. A meleg serpenyőt visszatesszük, és mehet bele a vaj. Felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a barna cukrot. Folyamatos kevergetés mellett készítjük. Amíg kellemesen barnás nem lesz.
  5. A kapott karamellel nyakon öntjük a tortát, ezzel "odaragasztva a mandulát".
  6. Már csak két dolgunk maradt kóstolás előtt. 1.: Sajnos várni, amíg kihűl! 2.: Egy kés fokát körbehúzni a forma és a torta közt nyitás előtt, mert a karamell miatt szétszakadhat.
  7. Jó egészséget, katona szerencsét!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 4833
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás sajttorta
G.Tamás 4 recept

Nagy divat lett a sajttorta az elmúlt időben. Kikísérleteztem hát a kedvencemet.

Hozzávalók

tortaalap

krém

mandula+karamella

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...