r
Nosalty Logó

Mandulás sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
G.Tamás
Mandulás sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tortaalap

krém

mandula+karamella

613
Kalória
12.7g
Fehérje
40g
Szénhidrátok
44.5g
Zsír
34.7g
Víz
113.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
25.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tortaalap

krém

mandula+karamella

Összesen 613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tortaalap

krém

mandula+karamella

Összesen 7358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tortaalap

krém

mandula+karamella

Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.9 g

Zsír

  • Összesen
    534.2 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5371.2 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    607 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    416.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 7358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

tortaalap

  1. Az alap 3 eleméből masszát gyúrunk, majd egy tortaforma alján (klasszik méret, azt hiszem 30 cm) elegyengetjük, tömörítjük. Félretesszük.

krém

  1. A hozzávalókat -a liszt kivételével- egy nagy tálban jól összekeverjük. Erős habverővel szoktam, géppel lehet nagyon levegős, habos lesz. Ezt nem tudom. Mindenesetre túlzásokba ne essen senki. Amikor már homogén (a túró lehet kicsit szemcsés), hozzáadjuk a lisztet, szórva, keverés mellett, hogy ne csomósodjon össze.
  2. A tortaalapra öntjük a masszánkat, és a sütőbe tesszük. Kb. 50 percig sütjük.
  3. Sütő bekapcs! 180-190 fok, alsó sütés (a fent-lent és/vagy légkeveréses sütéssel készül, hatalmas, pirult/égett buborékok lesznek a tetején).

mandula+karamella

  1. Ezt ajánlott akkor csinálni, amikor a torta már kész, kivettük a sütőből.
  2. Egy serpenyőben/wokban a mandulaszirmokat zsiradék vagy bármi más hozzáadása nélkül, folyamatos mozgatás, rázás mellett, nagy lángon megpirítjuk. Ha elérte a kívánt színt, azonnal ki kell tenni hideg edénybe, a tűzhelyen hagyva megéghet, hiába kapcsolja le az ember.
  3. A pirított mandulát egyenletesen szétszórjuk a torta tetején.
  4. A meleg serpenyőt visszatesszük, és mehet bele a vaj. Felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a barna cukrot. Folyamatos kevergetés mellett készítjük. Amíg kellemesen barnás nem lesz.
  5. A kapott karamellel nyakon öntjük a tortát, ezzel "odaragasztva a mandulát".
  6. Már csak két dolgunk maradt kóstolás előtt. 1.: Sajnos várni, amíg kihűl! 2.: Egy kés fokát körbehúzni a forma és a torta közt nyitás előtt, mert a karamell miatt szétszakadhat.
  7. Jó egészséget, katona szerencsét!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Nagy divat lett a sajttorta az elmúlt időben. Kikísérleteztem hát a kedvencemet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!