Mandulás sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
G.Tamás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 34% Zsír
tortaalap
-
21g vaj149 kcal
-
21g kekszmorzsa87 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
mandula+karamella
-
25 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
8g tej5 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
Összesen
613
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 34% Zsír
tortaalap
-
250g vaj1793 kcal
-
250g kekszmorzsa1048 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
300g tehéntúró441 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
120g barna cukor456 kcal
-
150g tej84 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
mandula+karamella
-
50g mandulapehely295 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g tej56 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
Összesen
7358
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 34% Zsír
tortaalap
-
11.7g vaj84 kcal
-
11.7g kekszmorzsa49 kcal
-
2.8g barna cukor11 kcal
krém
-
23.5g mascarpone95 kcal
-
14.1g tehéntúró21 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
5.6g barna cukor21 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
mandula+karamella
-
2.3g mandulapehely14 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
2.8g barna cukor11 kcal
Összesen
346
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.6 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
613
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.9 g
Zsír
-
Összesen 534.2 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5371.2 g
-
Cink 784 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 1026 mg
-
Vas 607 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1303 mg
-
Nátrium 1314 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.6 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 416.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2362 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 75 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 361 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 659 mg
-
Retinol - A vitamin: 2323 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 978 micro
Összesen
7358
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.2 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
tortaalap
-
25 dkg vaj
-
25 dkg kekszmorzsa
-
3 púpozott ek barna cukor
krém
-
50 dkg mascarpone
-
30 dkg tehéntúró
-
4 db tojás
-
6 púpozott ek barna cukor
-
1.5 dl tej
-
2 csapott ek finomliszt
mandula+karamella
-
5 dkg mandulapehely
-
5 dkg vaj
-
1 dl tej
-
3 púpozott ek barna cukor
Elkészítés
tortaalap
- Az alap 3 eleméből masszát gyúrunk, majd egy tortaforma alján (klasszik méret, azt hiszem 30 cm) elegyengetjük, tömörítjük. Félretesszük.
krém
- A hozzávalókat -a liszt kivételével- egy nagy tálban jól összekeverjük. Erős habverővel szoktam, géppel lehet nagyon levegős, habos lesz. Ezt nem tudom. Mindenesetre túlzásokba ne essen senki. Amikor már homogén (a túró lehet kicsit szemcsés), hozzáadjuk a lisztet, szórva, keverés mellett, hogy ne csomósodjon össze.
- A tortaalapra öntjük a masszánkat, és a sütőbe tesszük. Kb. 50 percig sütjük.
- Sütő bekapcs! 180-190 fok, alsó sütés (a fent-lent és/vagy légkeveréses sütéssel készül, hatalmas, pirult/égett buborékok lesznek a tetején).
mandula+karamella
- Ezt ajánlott akkor csinálni, amikor a torta már kész, kivettük a sütőből.
- Egy serpenyőben/wokban a mandulaszirmokat zsiradék vagy bármi más hozzáadása nélkül, folyamatos mozgatás, rázás mellett, nagy lángon megpirítjuk. Ha elérte a kívánt színt, azonnal ki kell tenni hideg edénybe, a tűzhelyen hagyva megéghet, hiába kapcsolja le az ember.
- A pirított mandulát egyenletesen szétszórjuk a torta tetején.
- A meleg serpenyőt visszatesszük, és mehet bele a vaj. Felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a barna cukrot. Folyamatos kevergetés mellett készítjük. Amíg kellemesen barnás nem lesz.
- A kapott karamellel nyakon öntjük a tortát, ezzel "odaragasztva a mandulát".
- Már csak két dolgunk maradt kóstolás előtt. 1.: Sajnos várni, amíg kihűl! 2.: Egy kés fokát körbehúzni a forma és a torta közt nyitás előtt, mert a karamell miatt szétszakadhat.
- Jó egészséget, katona szerencsét!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 4889
- Feltöltés dátuma: 2018. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
G.Tamás
4 recept
Nagy divat lett a sajttorta az elmúlt időben. Kikísérleteztem hát a kedvencemet.