r
Nosalty Logó

Mandulás pisztráng

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mandulás pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körtét meghámozzuk, félbe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát 1 ek vajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a körtét, és további 2 percig sütjük. Felöntjük a borral, kb. 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a vörösáfonyát és ½ ek citromlevet, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A pisztrángot a maradék citromlével meglocsoljuk, és mézzel megkenjük. A mandulát elkeverjük a petrezselyemmel.
  4. A pisztrángot a mandulás-petrezselymes keverékben megforgatjuk, a panírt egy kicsit rányomkodjuk.
  5. A maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A pisztrángot a forró vajban oldalanként 6 percig sütjük. A hagymás körtével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9940
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet.  Az elején egy kicsit idegenkedtem, de aztán csak rászántam magam, és elkészítettem. Finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...