Mandulás pisztráng
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
730
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1457
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 918.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 311.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
730
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 80.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1837.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1053 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.2 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 622.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 465 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
1457
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A körtét meghámozzuk, félbe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk.
- A hagymát 1 ek vajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a körtét, és további 2 percig sütjük. Felöntjük a borral, kb. 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a vörösáfonyát és ½ ek citromlevet, sóval, borssal ízesítjük.
- A pisztrángot a maradék citromlével meglocsoljuk, és mézzel megkenjük. A mandulát elkeverjük a petrezselyemmel.
- A pisztrángot a mandulás-petrezselymes keverékben megforgatjuk, a panírt egy kicsit rányomkodjuk.
- A maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A pisztrángot a forró vajban oldalanként 6 percig sütjük. A hagymás körtével tálaljuk.
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9940
- Feltöltés dátuma: 2011. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet. Az elején egy kicsit idegenkedtem, de aztán csak rászántam magam, és elkészítettem. Finom lett!