r
Nosalty Logó

Mandulás-mandarinos beigli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-mandarinos beigli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Összesen 6752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    426.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6153.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1241 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.9 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    101 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    1818 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 6752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

összeállítás

  • 1 db tojás (külön a fehérje és sárgája)

kenés

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, cukrot, sót, élesztőt habverővel összekeverjük. Így egyszerűbb, mint leszitálni. A lényeg, hogy minimum egy percig kevergessük, hogy összetörjön minden csomó, és eloszlassuk a cukrot és élesztőt.
  2. Belegyúrjuk a zsírt és vajat, majd a tojássárgáját és a tejet. Csak addig gyúrjuk, míg összeáll. Puha, jól gyúrható tésztát kell kapjunk. Tejet vagy lisztet adhatunk még hozzá, ha szükséges, de csak evőkanalanként!
  3. Folpackkal letakarva helyezzük a hűtőbe.

töltelék

  1. A darált, nem pörkölt, héj nélküli mandulára reszeljük a mandarinok héját, belekeverjük a kifacsart levüket, cukrot és kanalanként a tejet. A massza éppen, hogy csak összeálljon. Könnyen kenhető és puha kell legyen. Ne ússzon alatta folyadék!

összeállítás

  1. A tésztát kétfelé osztjuk, és enyhén lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, ami kb. 25 cm*30 cm-es téglalap alakú tésztát eredményez.
  2. A tészta szélét 2 cm szélességben üresen hagyva a töltelék felét a tésztára kenjük, és egyenletesen eloszlatjuk. A hosszabb oldalán az egyik oldalt felhajtjuk 2 cm szélességben, a másikat úgy hagyjuk. A keskenyebb oldalán a tészta mindkét szélét felhajtjuk 2 cm szélességben. Így a töltelék nem folyik ki majd.
  3. A felhajtatlan szél kerül majd a bejgli alá. A hosszabb, felhajtott szélről kezdjük el tekerni, így a keskenyebb oldalak a bejgli végei lesznek.
  4. Jó minőségű - általában fehér - sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Nem kell megkenni, vagy lisztezni. A második bejglit is kinyújtjuk, megkenjük, felhajtjuk a három szélét és feltekerjük. A bejgliket 7 cm-re helyezzük el egymástól. Sülés közben másfélszeresére kelnek széltében, és felfelé is a bejglik. Ha összeérnek, akkor lehet, hogy összeragadnak, ezzel is problémát okozva.

kenés

  1. A sütőt csak most melegítsük elő 200 Celsius fokra.
  2. A tojássárgájával megkenjük mindkét bejglit. Száradni hagyjuk minimum 10 percig, maximum fél órára. Hűvös helyre - nem hűtő! - spájz, konyha hidegebb részére tesszük száradni a tojássárgájás réteget. Ha túlkel vagy kiszárad a bejgli tésztája, akkor hasad, törik, problémás.
  3. Tojásfehérjével is megkenjük a bejglit, ugyanúgy minimum 10 percre, maximum 30 percre hagyjuk száradni.
  4. A bejgliket megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson, ezzel is elősegítve, hogy ne repedjen meg a tészta.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd 190 Celsius fokra mérsékeljük a sütőt, és további 15 percig sütjük. A sütőt ezután lekapcsoljuk, de a bejglit még bent hagyjuk a sütőben 15 percig. Ezután kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk hűlni a tepsiben sütőpapírostul. Miután meghűlt - ki kell várni! - spatulával alányúlunk, és tálcára emeljük.
  6. Kihűlve szeleteljük. Jó étvágyat hozzá, és Boldog Karácsonyt!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1336
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 18.

Ajánló

Nem fogy nálunk a mákos bejgli, úgyhogy kísérletezni kezdtem, és a neten böngésztem ízpárok után. Többszörös nekifutás után alakult ki a végleges recept. A jó minőségű liszt nem ragad csomókba, könnyen száll, mint a kakaó, mert finomra őrölt, így sok nedvességet vesz fel. Aki Angliában lakik, próbálja ki a Waitrose essential lisztet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha van egy jól bevált bejgli recepted, akkor is próbáld ki csak a tölteléket egy rúddal! Ígérem, nem fogod megbánni! Ha nincs bevált bejgli recepted, és szereted a vastag töltelékes vékony tésztát, ami nem esik szét, és több, mint egy falat a fiúknak is, akkor itt egy recept, amit érdemes kipróbálni. Fontos a liszt minősége! Tapasztalat. A fent említett bejglit nem kell keleszteni! Csak addig pihen, míg a töltelék elkészül. A recept két rúdra szól.

Hozzávalók

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...