r
Nosalty Logó

Mandulás-málnás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-málnás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    246.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6133.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1467 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    2661 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.1 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1692 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 4570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt (légkeveréses) 165 fokra előmelegítjük.
  2. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig folytatjuk a keverést, míg a cukor fel nem olvad benne. (ez kb. 5 perc)
  3. A tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és apránként az előzőekhez dolgozzuk.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába forgatjuk.
  6. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tetejét megszórjuk a gyümölccsel és a mandulával vagy a dióval.
  7. Kb. 50 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10085
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégeket várok "lecsópartira". Édességnek "epermisu" golyót, és ezt a gyors málnás süteményt készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...