r
Nosalty Logó

Mandulás koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Mandulás koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    284.4 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 4199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivajazunk és lisztezünk egy 25 cm-es tortagyűrűt. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 170 ºC-ra.
  2. A vajat és a marcipánt kisebb darabokra vágjuk és ha van dupla késű tartozékkal felszerelt turmixgépünk, akkor abban, ennek hiányában a botmixer aprító tartozékában felaprítjuk a vajat és a marcipánt. Ezután már beletehetjük a cukorral együtt a sima turmixgépbe. Az aromákat is hozzáadva simára dolgozzuk a masszát, majd a turmix tetőnyílásán egyesével beletesszük a tojásokat. Végül a sütőporral elkevert lisztet is a masszához adjuk, több részletben.
  3. A sűrű tésztát az előkészített formába öntjük. Körülbelül 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve, a formában hagyjuk kihűlni a mandulás koszorút. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16496
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 20.

Ajánló

@{Málna}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigella Lawson süteményeskönyvéből származik a recept, viszont az általa előírt cukormennyiséget kapásból megfeleztem. Működtek az ösztöneim: bár még így is csöppet édesnek találtam. N.L. friss málnát javasol mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...