r
Nosalty Logó

Mandulás keksz Kat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kat
Mandulás keksz Kat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 4479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3860.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 4479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 486 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tönkölyliszet az őrölt mandulával, a nyírfacukorral és az édesítővel egy tálban összekeverjük.
  3. A hideg vajat felkockázzuk, és összedolgozzuk a fenti keverékkel, ehhez valami eszközt használjunk, mert a kéz melege felmelegíti a vajat (szenvedés!).
  4. Még az aromákat is egyenletesen eloszlatjuk a tésztában.
  5. Evőkanálnyi masszából gombócot csinálunk, amelyet kilapítunk a tepsiben egy ujjnyi vékonyra - körülbelül 20 db lesz belőle.
  6. A tetejébe mandulaforgácsot nyomkodunk.
  7. 20 percre betesszük sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4788
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Ajánló

Inzulinrezisztenciásoknak és cukorbetegeknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy hagyományos keksz recept diétás verziója. A fele liszt mandulával helyettesítve (a diófélék közül ennek van legkisebb szénhidráttartalma (7g/100g)), a lisztnek is tönkölybúza lisztje, a cukor helyett nyírfacukrot és édesítőt használok, aki nagyon akarja, a nyírfacukrot is kihagyhatja, csak édesítővel is lehet készíteni. Az eredmény 20 db nagyon finom, omlós darabonként 8 g lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó keksz. Sajnos zöld mandulaaromám volt, ami nem mutat jól a kekszben, jobb ha színtelent használunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...