r
Nosalty Logó

Mandulás-fehérboros csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Mandulás-fehérboros csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 505 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3853.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    751 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2517 micro
Összesen 2016 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk a sót és a borsot.
  2. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, megforgatjuk a liszben.
  3. A vaj felét serpenyőbe tesszük, és lassú tűzön, néha forgatva megpároljuk-pirítjuk a csirkemelleket. Félidőben meglocsoljuk őket citromlével.
  4. Ha a csirkemellek készen vannak, félretesszük őket.
  5. A maradék vaj felét a serpenyőbe tesszük, megpirítjuk rajta a mandula szeleteket. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Pár percig pirítgatjuk, de oda ne kapjon!
  6. Hozzáöntjük a bort, beletesszük a maradék vajat, egyet rottyantunk rajta.
  7. A csirkemelleken igazságosan elosztjuk a mandulás-boros "ragut", megszórjuk petrezselyemmel, és azon melegében tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6522
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Ajánló

Én párolt ceruzababot csináltam mellé, de bármilyen főtt-sült-blansírozott zöldség idális társa lehet. Ha pedig nincs kedvünk zöldségekkel bajlódni, akkor hajrá rizs.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Váncsa-féle villámvacsora a rohanós hétköznapokra. Kicsit édeskés, frissítően savanykás, kellemesen pikáns. Lehet, hogy csak azért, mert egy marhát-sertést preferáló apa mellett szocializálódtam, de az a gyanúm, hogy elsősorban a lányok fogják szeretni. Fogyózós barátnők vacsorás pletyópartiján tuti találat!:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...