r
Nosalty Logó

Mandulás csirke narancsmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás csirke narancsmártással
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A narancsmártáshoz

Összesen 692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A narancsmártáshoz

Összesen 2766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A narancsmártáshoz

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    785 micro
  • β-karotin
    2549 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1423 micro
Összesen 692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    821 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    942 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    3138 micro
  • β-karotin
    10195 micro
  • β-crypt
    604 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5692 micro
Összesen 2766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A narancsmártáshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A húst felszeleteljük, sózzuk, majd lisztben, tojásban, és a mandulában megforgatjuk.
  2. 150 fokra előmelegített sütőben, olajjal kikent tepsiben kb. 30 percig sütjük.
  3. A zöldségeket felkockázzuk. A vajon a paprikát és a cukkinit megpároljuk. A sárgarépát és brokkolit vegetás vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
  4. Kifőzzük a rizst és hozzáadjuk a párolt zöldségeket, és az apróra vágott petrezselymet.
  5. A narancsléhez adjuk a gyömbért és a keményítőt majd felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és besűrítjük.
  6. A csirkére öntjük a mártást, és a körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7198
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húztam egy "Főzz nekem" zsetont. :) Kedvesem tehát főzött nekem... Isteni volt! :)

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A narancsmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...