Mandulás croissant-keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
46g barna cukor175 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
20g mandulaliszt57 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
0 kcal
-
20g mandulapehely118 kcal
-
8g porcukor31 kcal
Összesen
1140
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
250g vaj1793 kcal
-
230g barna cukor874 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
40g porcukor155 kcal
Összesen
5694
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
19.2g vaj138 kcal
-
17.7g barna cukor67 kcal
-
15.4g porcukor60 kcal
-
23.1g finomliszt84 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7.7g mandulaliszt22 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
7.7g mandulapehely45 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
Összesen
438
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 56 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
1140
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100 g
Zsír
-
Összesen 280.1 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2359.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 587 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 1048 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 721.4 g
-
Cukor 469 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 131.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1864 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 442 mg
-
Retinol - A vitamin: 1829 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
5694
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 10.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
438
kcal
Hozzávalók
-
200 g porcukor
-
300 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
100 g mandulaliszt
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
100 g mandulapehely
Elkészítés
- Egy keverőtálban keverjük össze a világosbarna cukrot, a porcukrot és az olvasztott vajat.
- Ezután adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a vaníliapasztát, majd alaposan keverjük össze.
- Fokozatosan adjuk hozzá az őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet, keverjük addig, amíg összeáll a massza.
- Adagoljuk ki a tésztát fagyiskanállal, vagy mérjünk ki 90-100 grammos tésztahalmokat.
- Ezután a tésztagolyókat vizes kézzel nedvesítsük be, és egyenként forgassuk meg mandulapehelyben, majd tegyük őket a hűtőbe körülbelül 30 percre.
- Az utolsó 10 percben, amíg a tésztagolyók megdermednek, melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük át a tésztagolyókat úgy, hogy mindegyik között hagyjunk némi helyet.
- Süssük az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a szélek enyhén aranyszínűek lesznek. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk néhány percig hűlni a sütőlapon, majd tegyük át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek, végül hintsük meg őket porcukorral!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 1933
- Feltöltés dátuma: 2024. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Újabb TikTok-trenddel kényeztetjük magunkat, méghozzá ezekkel az ellenállhatatlan, mandulás croissant-kekszekkel: klasszikus ízek kellemes fúziója, hasonló ízvilággal, mint a frangipane. A vajas, mandulás tésztát még gazdagabbá tesszük egy kis vaníliával, a tetején pedig a bőséges mennyiségű mandulapehely biztosít extra ropogósságot, hogy igazi örömöt jelentsen a mandula szerelmeseinek. Minden egyes falat az ízek és textúrák szimfóniája. Egy csésze kávé vagy tea mellett a nap bármely szakában élvezhetjük. Mentsétek le a receptet, mert biztosan a kedvencek közé fog kerülni. Kezdő és tapasztalt sütőknek egyaránt tökéletes!