r
Nosalty Logó

Mandulás croissant-keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Mandulás croissant-keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    280.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.4 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban keverjük össze a világosbarna cukrot, a porcukrot és az olvasztott vajat.
  2. Ezután adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a vaníliapasztát, majd alaposan keverjük össze.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá az őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet, keverjük addig, amíg összeáll a massza.
  4. Adagoljuk ki a tésztát fagyiskanállal, vagy mérjünk ki 90-100 grammos tésztahalmokat.
  5. Ezután a tésztagolyókat vizes kézzel nedvesítsük be, és egyenként forgassuk meg mandulapehelyben, majd tegyük őket a hűtőbe körülbelül 30 percre.
  6. Az utolsó 10 percben, amíg a tésztagolyók megdermednek, melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük át a tésztagolyókat úgy, hogy mindegyik között hagyjunk némi helyet.
  7. Süssük az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a szélek enyhén aranyszínűek lesznek. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk néhány percig hűlni a sütőlapon, majd tegyük át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek, végül hintsük meg őket porcukorral!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 1933
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás croissant-keksz
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Újabb TikTok-trenddel kényeztetjük magunkat, méghozzá ezekkel az ellenállhatatlan, mandulás croissant-kekszekkel: klasszikus ízek kellemes fúziója, hasonló ízvilággal, mint a frangipane. A vajas, mandulás tésztát még gazdagabbá tesszük egy kis vaníliával, a tetején pedig a bőséges mennyiségű mandulapehely biztosít extra ropogósságot, hogy igazi örömöt jelentsen a mandula szerelmeseinek. Minden egyes falat az ízek és textúrák szimfóniája. Egy csésze kávé vagy tea mellett a nap bármely szakában élvezhetjük. Mentsétek le a receptet, mert biztosan a kedvencek közé fog kerülni. Kezdő és tapasztalt sütőknek egyaránt tökéletes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...