Mandulás-barackos-túrós süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
13g mandula74 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
19g cukor72 kcal
-
13 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A túrós töltelékez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
29 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
A tetejére
-
133g őszibarack konzerv96 kcal
-
47 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
833
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
75g mandula443 kcal
-
112g margarin803 kcal
-
112g cukor433 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A túrós töltelékez
-
375g tehéntúró551 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
A tetejére
-
800g őszibarack konzerv576 kcal
-
100g gyümölcskonzervlé283 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
4995
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
3g mandula18 kcal
-
4.4g margarin32 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A túrós töltelékez
-
14.9g tehéntúró22 kcal
-
6g joghurt4 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
A tetejére
-
31.7g őszibarack konzerv23 kcal
-
11 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
6g víz0 kcal
Összesen
200
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1094.5 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 235.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 560 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
833
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.6 g
Zsír
-
Összesen 182.5 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 740 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6567.2 g
-
Cink 983 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1141 mg
-
Vas 761 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 2273 mg
-
Nátrium 870 mg
-
Réz 39 mg
-
Mangán 32 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 738.1 g
-
Cukor 539 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1411.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1516 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 94 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 452 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 691 mg
-
Retinol - A vitamin: 1210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3358 micro
-
β-crypt 700 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1267 micro
Összesen
4995
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.5 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
75 g mandula
-
112 g margarin
-
112 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
150 g finomliszt
A túrós töltelékez
-
375 g tehéntúró
-
150 g joghurt
-
1 db tojás
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
A tetejére
-
100 ml gyümölcskonzervlé
-
2 ek cukor
-
150 ml víz
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a mandulamagot megdaráljuk, vagy nagyon finomra törjük.
- A margarint megolvasztjuk.
- Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
- Hozzáadjuk a tojásokat egyesével, jól kikeverve.
- A lisztet a sütőporral és a mandulatörmelékkel elkeverjük, és két részletben a cukros-margarinos masszához keverjük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleborítjuk a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
- A túrós töltelékhez a hozzávalókat jól összedolgozzuk, és rásimítjuk a tésztára.
- Előmelegített sütőben légkeverésesnél megsütjük. (tűpróba)
- A tetejére a barackokat jól lecsöpögtetjük, és a már langyosra hűlt tésztára sorakoztatjuk.
- A tortazselét a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük, DE! csak a fent írt víz és konzervlé adaggal. Ha kevésnek találnánk a tortazselét a tésztára, akkor lehet duplázni a vizet és a konzerv levét + 1 tortazselével.
- A zselét elterítjük a sütemény tetején, befedve a barackokat, és hagyjuk megdermedni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 33x23
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8049
- Feltöltés dátuma: 2012. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Egy újságban találtam a receptet, csak kicsit variáltam rajta, a hatás nem maradt el! Igazán különleges, finom desszert! :-)