r
Nosalty Logó

Mandulapelyhes molnárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Mandulapelyhes molnárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Összesen 991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Összesen 3964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Összesen 321 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5254.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    2975 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.2 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1061 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 3964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. A lisztet összeszitáljuk a vanília pudingporral és a tejporral.
  2. A hozzávalókat -a vaj kivételével- a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Dagasztás-kelesztés programot választjuk. A dagasztás utolsó 10 percében hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 10 db kb. 100g-os labdacsokra osztjuk és letakarva 10 percet kelesztjük.
  4. A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, keskenyebb részénél fogva feltekerjük, úgy hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva 45 percig kelesztjük.
  5. Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra.
  6. Elkészítjük a mexikói díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük.
  7. Egy tojást villával lazán felverünk és lekenjük vele a bucikat. Mandulapelyhet, jégcukrot szórunka tetejükre.
  8. A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomunk mindegyikre.
  9. Én gőzős sütőben sütöm a középső sütősínen. A recept szerint 12 perc sütési idő, nálam a hagyományos gázsütőben tovább csücsülnek, hogy szép aranybarnák legyenek.
  10. Rácson hagyjuk hűlni a molnárkákat.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10107
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Szezámmagos változat után egy mandulapelyhes. Egy falatot? Forrás: Aunty Yochana

Hozzávalók

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...