r
Nosalty Logó

Mandulapelyhes molnárka

Szintia
Mandulapelyhes molnárka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

991
Kalória
24.4g
Fehérje
139g
Szénhidrát
37.9g
Zsír
100g
Víz
162.1g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
35.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Összesen 991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Összesen 3964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Összesen 321 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5254.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    2975 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    556.2 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1061 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 3964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. A lisztet összeszitáljuk a vanília pudingporral és a tejporral.
  2. A hozzávalókat -a vaj kivételével- a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Dagasztás-kelesztés programot választjuk. A dagasztás utolsó 10 percében hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 10 db kb. 100g-os labdacsokra osztjuk és letakarva 10 percet kelesztjük.
  4. A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, keskenyebb részénél fogva feltekerjük, úgy hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva 45 percig kelesztjük.
  5. Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra.
  6. Elkészítjük a mexikói díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük.
  7. Egy tojást villával lazán felverünk és lekenjük vele a bucikat. Mandulapelyhet, jégcukrot szórunka tetejükre.
  8. A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomunk mindegyikre.
  9. Én gőzős sütőben sütöm a középső sütősínen. A recept szerint 12 perc sütési idő, nálam a hagyományos gázsütőben tovább csücsülnek, hogy szép aranybarnák legyenek.
  10. Rácson hagyjuk hűlni a molnárkákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 12 p

Szezámmagos változat után egy mandulapelyhes. Egy falatot? Forrás: Aunty Yochana

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...